PSD Craiova: Alertă la o posibilă tentativă de fraudă cu urna mobilă falsă

fifor PSD Craiova: Alertă la o posibilă tentativă de fraudă cu urna mobilă falsă poze

Organizația municipală a PSD Craiova atrage atenția opiniei publice în ceea ce privește o posibilă tentativă de fraudare a referendumului din data de 29 iulie prin intermediul folosirii de urne mobile false.
Astfel, în ultimele zile am primit sesizări din partea mai multor craioveni că membri și simpatizanți care și-au declarat apartenența la PDL încearcă să-i convingă să voteze la domiciliu într-o urnă mobilă pe care ei le-o vor aduce acasă, pe buletinele de vot care urmează să le fie furnizate.
Totodată, oamenii sunt sfătuiți să rămână acasă și să-și anunțe vecinii că nu este necesară deplasarea la secția de votare întrucât urmează să ajungă urna mobilă pusă la dispoziție de PDL. De asemenea, le-a fost transmis că nu este nevoie de o cerere scrisă, așa cum prevede legea, pentru deplasarea urnei mobile.
Conform legii, urna specială va ajunge la domiciliul unei persoane netransportabile doar în urma depunerii unei solicitări scrise printr-un reprezentant al acesteia la secția de votare în raza căreia domiciliază.
Atragem atenția tuturor craiovenilor că pentru a preîntâmpina posibile fraude cu urna mobilă falsă pot solicita legitimarea persoanelor care însoțesc urna mobilă specială. Astfel, potrivit prevederilor legale, echipa care se deplasează cu urna mobilă trebuie să fie formată din minim doi membri ai biroului electoral al secţiei de votare unde a fost depusă cererea în acest sens.
Urna specială ajunge la domiciliul persoanei netransportabile doar însoţită de pază – respectiv jandarmi, polițiști sau polițiști locali.
BIROUL DE PRESĂ