PSD a câştigat în două tururi meciul cu PNL. Prioteasa rămâne de neclintit pe banerele din Dolj

prioteasa fane PSD a câştigat în două tururi meciul cu PNL. Prioteasa rămâne de neclintit pe banerele din Dolj poze

Social-democraţii au avut în cele din urmă câştig de cauză în disputa fratricidă cu liberalii de la Biroul Electoral Judeţean, stârnită de banerele candidatului comun la CJ Ion Prioteasa. 

Povestea meciului electoral din jurul banerelor în care Ion Prioteasa e mai complicată decât părea la prima vedere. Războiul declanşat în USL de liberali s-a tranşat în două runde.

În prim fază, reprezentanţii PNL au contestat dreptul candidaţilor PSD la primăriile din judeţ de a apărea pe materialele electorale alături de candidatul Ion Prioteasa, care reprezintă în lupta pentru şefia consiliului judeţean USL, deci, implicit, şi PNL.

Trei asemenea contestaţii au fost depuse în tot atâtea circumscripţii din Dolj în care USL nu are candidat comun la primărie, respectiv Calafat, Radovan şi Mischii. Contestaţiile cu pricina au fost admise de birourile electorale de circumscripţie, care au pronunţat hotărâri prin care dispuneau înlăturarea materialelor incriminate.

 

Social-democraţii au depus însă contestaţii împotriva hotărârilor adoptate de birourile electorale de circumscripţie, două dintre ele, cele referitoare la Calafat şi Mischii fiind admise astăzi de Biroul Electoral Judeţean.

Pesediştii au câştigat la scor, pentru admiterea contestaţiilor depuse de ei votând 9 din membrii BEJ, faţă de 4 voturi împotrivă şi o abţinere, aşa că Ion Prioteasa rămâne la susţinere pe banerele candidaţilor PSD la primării.

De menţionat că spinoasa problemă supusă dezbaterii, care în vremuri normale ar fi constituit cel mult o problemă internă a USL, a împărţit atât voturile reprezentanţilor USL din BEJ – PNL votând împotrivă, cât şi pe cele ale judecăorilor aflaţi în fruntea biroului, aceştia exprimând voturi diferite cu privire la contestaţiile supuse dezbaterii.

prioteasa fane mischii PSD a câştigat în două tururi meciul cu PNL. Prioteasa rămâne de neclintit pe banerele din Dolj poze