Protest sindical anti-comasare la Grupul Şcolar “Anghel Saligny” din Craiova

busoi Protest sindical anti comasare la Grupul Şcolar Anghel Saligny din Craiova poze

Angajaţii Grupului Şcolar “Anghel Saligny” din Craiova ameninţă conducerea ISJ Dolj cu “mişcări sindicale” şi acţiuni în instanţă dacă nu renunţă la decizia de comasare a grupului şcolar cu Colegiul Tehnic “C. D. Neniţescu”. Profesorii şi ceilalţi angajaţi consideră măsura absurdă, “Anghel Saligny” având săli recent reabilitate şi laboratoare dotate corespunzător.
“Personalul didactic şi nedidactic al GS «Anghel Saligny» – membri de sindicat – consideră abuzivă şi ilegală soluţia adoptată de ISJ Dolj de a ne ridica astfel calitatea de unitate de învăţământ, cu personalitate juridică, şi de a nu ne aproba planul de şcolarizare pentru anul 2010 – 2011. Personalul didactic şi nedidactic este hotărât să recurgă la mişcări sindicale conform legii, până la acţionarea în instanţă”, precizează sindicaliştii într-un memoriu adresat conducerii ISJ Dolj. “Şcoala noastră a fost reabilitată acum doi ani şi au fost dotate laboratoarele de specialitate, existând astfel condiţii foarte bune pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ. Deoarece la Grupul Şcolar «Anghel Saligny» sunt spaţii suficiente şi corespunzătoare procesului de învăţământ, există personal calificat şi posibilitatea de lucru în două schimburi, considerăm că pot fi găsite alte soluţii pentru a nu se recurge la desfiinţarea acestei şcoli”, a declarat Iulia Cristea, lidera sindicaliştilor de la “Anghel Saligny”.
În schimb, inspectorul general al ISJ Dolj, Diana Buşoi, spune că problema comasării Grupului Şcolar “Anghel Salingny” cu colegiul Neniţescu este doar o chestiune de bani, grupul şcolar neavând suficiente fonduri pentru a supravieţui pe cont propriu. “Problema mare la «Saligny» este numărul mare de cadre nedidactice şi personal auxiliar. Chiar dacă nu se făcea comasarea, numărul de posturi se reducea la mai mult de jumătate. Ei nu puteau să-şi asigure salariul nici până la sfârşitul anului. De unde luau bani? Prin comasare, practic se asigură salariul profesorilor care vor rămâne. Toată lumea ameninţă acum, odată cu această comasare, şi nu înţeleg de ce. Toate clasele de specialitate de la «Saligny» vor fi prinse în planul de şcolarizare de la «Neniţescu». Nu se pierde nicio catedră! Mai mult, patru dintre clasele de specialitate de la «Saligny» coincid cu ce are «Neniţescu»”, a declarat Diana Buşoi.