Proiectul „Un copil, o carte” merge mai departe!

 

Proiectul „Un copil, o carte” merge mai departe! În prima etapă, în luna august 2019, a fost implementat cu succes în comuna Leu, din judeţul Dolj, acolo unde zeci de copii s-au bucurat de o varietate de activităţi sportive, educative şi de lectură. Pentru că ideea de bază a acestui proiect este promovarea unei educaţii de calitate, în mediul rural, proiectul a reuşit să fie declarat eligibil şi să obţină finanţare, în cadrul unui concurs de proiecte, organizat de către Consiliul Judeţean Dolj.

Datorită sprijinului oferit de către această instituţie publică, proiectul „Un copil, o carte” se implementează, în luna septembrie 2019, în trei comune din judeţul Dolj: Ghidici, Piscu Vechi şi Seaca de Câmp. Un număr de 513 copii vor avea prilejul de a participa la o serie de activităţi, la sfârşit, aceştia primid cadou cartea “Beculeţ cel Inventiv & Thomas Edison”, autor Rodica Fota.

Proiectul este implementat de către scriitoarea Rodica Fota, cea care a organizat toate aceste activităţi interactive. “Ce poate fi mai frumos decât să te joci alături de copii? Pentru că, de fapt, despre această particularitate este vorba în acest proiect: o joacă educativă. Dorinţa mea este să reuşesc să conving, pe o perioadă îndelungată, cât mai mulţi copii, să citească. Şi cum poţi face mai bine acest lucru, dacă nu prin intermnediul unor activităţi interactive?! Proiectul le oferă copiilor posibilitatea ca, preţ de câteva ore, să se distreze copios, participând la activităţi sportive, educative şi de lectură. La sfârşitul evenimentului, copiii primesc cadou cartea a cărei autoare sunt. Şi, spre suprinderea mea, cu toţii sunt nerăbdători să devină proprietatea lor şi să îi desluşească toate tainele. Iar pentru un autor de cărţi pentru copii, este pur şi simplu magic să ştie că povestea va poposi în inimile atâtor copii. Vreau să mulţumesc Consiliului Judeţean Dolj, fără sprijinul căruia, proiectul nu putea fi implementat pentru un număr atât de mare de copii. Această instituţie, mi-a demonstrat, cel puţin mie, încă o dată, că se implică activ în educaţia copiilor din mediul rural”, a menţionat Rodica Fota.