Proiectul SEED: cele 21 de întreprinderi sociale înființate în cadrul proiectului au primit prima tranșă din finanțarea de 100.000 de euro

 

Concursul de planuri de afaceri organizat în cadrul proiectului Social Economy Entrepreneurship Development (SEED)s-a finalizat cu selecția a 21 planuri de afaceri ce vor beneficia de o finanțare de până la 100.000 de euro fiecare pentru înființarea de întreprinderi sociale.

Cele 21 planuri de afaceri propun înființarea de întreprinderi sociale diverse, de la o școală de șoferi și o fabrică de dulceață și gemuri, servicii stomatologice, comercializare de peleți, îngrijire copii, până la servicii de realizare de software la comandă sau de igienizare, dezinfecție și ozonificare, organizarea de excursii în Delta Dunării. Lista completă a caștigătorilor poate fi consultată pe portalul https://100000euro.ro.

În prezent, toate cele 21 de întreprinderi sociale au primit prima tranșă de maximum 50% din valoarea ajutorului de minimis așa cum a fost acesta aprobat pe baza planului de afaceri și au început implementarea planurilor de afaceri.În total, cele 21 de întreprinderi sociale au creat 106 locuri de muncă noi, ocupate de persoane care locuiesc într -unul din județele regiunilor Sud, Sud-Vest și Sud-Est.

Proiectul Social Economy Entrepreneurship Development (SEED) este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 și este implementat de un consorțiuformat din Centrul de ConsultanțășiManagement al Proiectelor EUROPROJECT, Blocul Național Sindical și IPA SA.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să ne contactați la 0744.226.919 sau la adresa office@europroject.org.ro.