Proiect pentru întreprinzătorii din mediul rural

proiect training posdru casa traian demetrescu Proiect pentru întreprinzătorii din mediul rural poze

Training și consiliere antreprenorială gratuite pentru 160 de antreprenori
sau viitori întreprinzători din mediul rural din Dolj și Olt.
Vineri, 27 iulie, a avut loc la Sala de Conferinte a Casei de Cultura Traian Demetrescu, din Craiova evenimentul de lansare al proiectului ”Dezvoltarea resurselor umane și promovarea culturii antreprenoriale în zonele rurale din județele Dolj și Olt” – POSDRU/110/5.2/G/88691

Proiectul este finanțat din fonduri europene, pe axa prioritară 5 „ Promovarea măsurilor active de ocupare” și are ca obiectiv sprijinirea persoanelor din mediul rural din județele Olt și Dolj care sunt deja antreprenori sau care doresc să își deschidă o afacere proprie în domenii non agricole. Proiectul se derulează pe o perioadă de 2 ani, beneficiază de o finanțare din fonduri europene de 2.260.271.84 lei și își propune să ofere consiliere gratuită și cursuri de formare antreprenorială pentru 160 de persoane care locuiesc în mediul rural în județele Olt și Dolj.

Implementarea priectului este asigurată de un parteneriat de organizații non-guvernamentale cu experiență în formarea profesională și firme de consultanță în implementarea programelor cu finanțare europeană. Liderul de parteneriat este Asociația Împreună pentru Tine care va derula acest program alături de: Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația Societatea Academică Moscopolitană și firma de consultanță Project Development & Strategies.

”Am ales județele Olt și Dolj pentru implementarea acestui proiect deoarece credm că oamenii de la sate din aceste județe au nevoie, poate mai mult decât alții, de ajutor în a-și dezvolta micile afaceri locale și de consiliere profesională dacă doresc să devină antreprenori în viitor. Rolul nostru este de a selecta un număr de 160 de persoane din mediul rural din aceste județe și de a le oferi tot sprijinul pentru e deveni antreprenori de success. În cadrul proiectului sunt prevăzute cursuri gratuite de IT, cursuri de management, de introducere în managementul financiar al firmei, cursuri de legislație axate pe zona IMM-urilor, promovare și planificare a afacerilor. Toate aceste cursuri sunt gratuite și vor fi certificate CNFPA. De asemenea, vom oferi consiliere pentru cei care doresc să își înceapă o afacere în domenii non-agricole la sate. Mai mult, va exista și un concurs de proiecte la care, câștigătorii vor beneficia de premii care să îi ajute să își înceapă cu dreptul noua carieră antreprenorială” a declarant managerul proiectului, dl. Cătălin Băncilă, Președintele Asociației Împreună Pentru Tine.

La eveniment au participat peste 20 de persoane care s-au declarant deja interesate de acest proiect și care au completat fișele de înscriere pentru programele de training și consiliere gratuite. De asemenea, au paraticipat primari din satele din Dolj și experți în formare profesională managerială, jurnaliști și reprezentanți ai organizațiilor partenere în implementarea proiectului.

Cei care doresc să obțină informații sau să se înscrie pot transmite un email la proiect@initiativarurala.ro sau îi pot contacta direct pe experții de implementare la telefon 0732.505.103.