Proiect CCS Craiova de scos studenții în stradă: „Studenții noștrii pot mai mult!”

ccs studenti 1 Proiect CCS Craiova de scos studenții în stradă: „Studenții noștrii pot mai mult!” poze

Proiectul finanțat de MTS prin Casa de Cultură a Studenților din Craiova și organizat în parteneriat cu Universitatea din Craiova și Covenția Organizațiilor Studențești a scos la rampă studenții facultăților tehnice ale Universității.

ccs studenti 2 Proiect CCS Craiova de scos studenții în stradă: „Studenții noștrii pot mai mult!” poze

„Nu putem spune că avem la CCS Craiova o ofertă educațională, ci mai degrabă una pentru timpul liber al studenților. Le oferim spectacole de teatru, programe de dezvoltare personală, tot ceea ce înseamnă activitate culturală. În același timp, Casa de Cultură a Studenților din Craiova, împreună cu partenerii tradiționali din Craiova, Universitatea din Craiova, Drecția Județeană de Tineret și Sport, și Convenția ORganizațiilor Studențești organizează în aceste zile a doua ediție a proiectuluui Sprijini organizațiilor studențești, sprijinim facultățile în promovarea atât a activităților pe care le desfășoară în sălile de curs și laboratoare, cât și a celor din timpul liber prin intermediul asociațiilor studențești”, a precizat directorul Casei de Cultură a Studenților din Craiova, Ionuț Dumitrache.

ccs studenti 3 Proiect CCS Craiova de scos studenții în stradă: „Studenții noștrii pot mai mult!” poze

Pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova au fost expuse o seamă de proiecte în care sunt implicați studenții Universității din Craiova, care au atras publicul craiovean de toate vârstele, de la experimente de tehnică medicală, până la clasicii roboți realizați de studenții facultăților de profil din Craiova.

ccs studenti 5 Proiect CCS Craiova de scos studenții în stradă: „Studenții noștrii pot mai mult!” poze

„Avem aici mai multe experimente pe care e prezentăm publicului. Energia de la celulele solare o transformăm în energie, avem aici o mașinuță pe hidrogen, avem acolo o celulă temp, care face electrliza apei și folosește energia rezultată din recombinarea hidrogenului și oxigenului, avem aici niște experimente de fizică medicală, un EKG didactic și o stație meteo. Noi avem mai multe specializări: fizică medicală, fizică informatică și fizica mediului și am luat câteva experimente de la fiecare dintre specializări. Studenții noștri pot tot timpul mai mult. Semințele succesului sunt în fiecare dintre ei și, dacă au grijă de ele și le udă, rezultatele nu au cum să nu apară”, a declarat Mihaela Udriștoiu, asistent universitar în cadrul Departamentului de Fizică al Universității din Craiova.

ccs studenti 7 Proiect CCS Craiova de scos studenții în stradă: „Studenții noștrii pot mai mult!” poze