Programul „Prima Bonă” la Craiova. Primăria Craiova lansează pe piață în consultare publică proiectul prin care dă bone la tot cartierul

Municipalitatea craioveană se pregătește să dea bani de bonă părinților din municipiu. Cel puțin părinților care lucrează, care nu au găsit loc pentru copii în creșele și grădinițele de pe raza municipiului și care îndeplinesc și celelalte criterii impuse de edili în proiectul de regulament. Criteriile sunt însă supuse dezbaterii publice, la pachet cu regulamentul care le cuprinde, craiovenii putându-și da cu părerea pe textul întocmit de angajații primăriei până la sfârșitul primei săptămâni a lunii august.

Locurile în creșele și grădinițele din municipiul Craiova au constituit mereu o problemă. Încă de pe vremea când autoritățile nu se confruntau cu epidemia de Covid-19, care a impus reguli de distanțare, respectiv reguli de formare a grupelor mult mai stricte. Încă nu se cunoaște în ce condiții va începe pentru preșcolari noul sezon, dar autoritățile par să creadă că se vor confrunta cu o criză de locuri în creșele și grădinițele din subordine, așa că au conceput un plan pentru degrevarea unităților destinate copiilor sub 6 ani prin acordarea de sume de bani părinților, ca sprijin pentru angajarea de bone. Proiectul a fost postat pe site-ul municipalității craiovene.

Integral în INDISCRET