Produse Lacoste, Nike şi Adidas contrafăcute, descoperite de jandarmi la Calafat

haine contrafacute Produse Lacoste, Nike şi Adidas contrafăcute, descoperite de jandarmi la Calafat poze

Marţi, 12 iunie a.c., efectivele Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Calafat din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj aflate în timpul executării unei misiuni specifice, s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană oferea spre comercializare articole de încălţăminte sport ce păreau a fi contrafăcute.
Astfel, în jurul orei 14.30, jandarmii au depistat pe N. C., de 61 ani, din Calafat, în timp ce oferea spre comercializare de la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din localitate, încălţăminte sport cu însemnul mărcilor înregistrate Lacoste, Adidas şi Nike, fără declaraţie de conformitate al mărcii înregistrate.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, urmând a fi înaintate organelor competente pentru soluţionare.
Marfa în valoare de 765 lei a fost ridicată în vederea continuării verificărilor.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice