Produse contrafăcute “Adidas” şi “Nike” – vândute în Işalniţa

comunicatus Produse contrafăcute Adidas şi Nike   vândute în Işalniţa poze

Sâmbătă, 07 aprilie a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj aflate în timpul executării unei misiuni specifice în loc. Işalniţa, s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană oferea spre comercializare articole de îmbrăcăminte sport ce păreau a fi contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 10.00, jandarmii l-au depistat pe T. I, de 44 ani, din Işalniţa, în timp ce oferea spre comercializare de la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Işalniţa, îmbrăcăminte tip sport, fără certificat de conformitate al mărcii înregistrate, la diverse preţuri, produse ce imită însemnul mărcilor înregistrate „Adidas” şi „Nike”.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, urmând a fi înaintate organelor competente pentru soluţionare.Marfa în valoare de 500 lei a fost ridicată în vederea continuării verificărilor.