Probleme în paradis? Gust face praf sondajul USL, acuzând şmecherii sociologice ale PSD şi PNL – video

m gust Probleme în paradis? Gust face praf sondajul USL, acuzând şmecherii sociologice ale PSD şi PNL   video poze

Gust spune că sondajul se desfăşoară în Dolj în baza unui cehstionar dubios, în care pedelistul Solomon figurează ca şi candidat UNPR, iar pesedistul Nedelescu ca independent.

Candidatul conservator la primăria Craiova a ieşit la rampă azi acuzându-şi partenerii din USL că au recurs la “şmecherii sociologice” pentru a truca rezultatele sondajului de desemnare a candidatului comun la alegerile locale din 2012.

Florentin Gust spune că sondajul deja a început la nivelul judeţului Dolj, pe baza unui chestionar convenit de PSD şi PNL, dar fără consultarea PC. Mărul discordiei e chiar chestionarul în sine, care e plin de “şmecherii”, după cum le-a catalogat Gust.

“S-a stabilit la nivel naţional ca fiecare din cele trei partide să-şi propună câte un candidat în acest sondaj sau, în cazuri excepţionale, dacă ACD propune un liberal şi un conservator, să aibă şi PSD posibilitatea să propună doi candidaţi. Ori, din acest chestionar observăm că PSD a venit cu trei candidaţi proprii şi cu încă unul, Gheorghe Nedelescu, care figurează ca şi candidat independent. Nu e singura neconcordanţă: domnul Solomon este trecut în chestionar ca şi candidat al UNPR. Eu ştiu că domnul Solomon este membru PDL, ba chiar preşedinte al filialei municipale, aşa că nu văd de ce ar fi trecut ca şi candidat UNPR în acest chestionar. Cu domnul Nedelescu am vorbit acum o oră şi mi-a confirmat că nu şi-a dat demisia din PSD şi că vrea să participe la sondaj ca şi candidat al acestui partid”, a spus Gust.

Acesta a precizat că PC a lansat deja un protest oficial la cel mai înalt nivel, cerând stoparea sondajului demarat în Dolj. “Preşedintele PC, Daniel Constantin s trimis o scrisoare celor doi preşedinţi de la PSD şi PNL, cerând oprirea imediată a acestui sondaj. La nivel local, le atragem şi noi atenţia colegilor noştri din USL să termine cu aceste practici, pentru că nu o săle mergă. Chiar dacă domnul Prioteasa vrea să-şi protejeze anumiţi oameni, scopul nostru trebuie să fie acela de a bate PDL la alegerile următoare, ori acest sondaj ne pune pe gânduri dacă ei chiar îşi doresc acest lucru”, a mai spus Gust.