Priveşte nemţeşte, la Muzeul Olteniei din Craiova

muzeul olteniei max planck 2 Priveşte nemţeşte, la Muzeul Olteniei din Craiova poze

EXPOZIŢIA „IMAGINI DIN LUMEA ŞTIINŢEI”, A INSTITUTULUI MAX PLANK, A AJUNS LA CRAIOVA VIA INSTITUTUL GOETHE

muzeul olteniei max planck 1 Priveşte nemţeşte, la Muzeul Olteniei din Craiova poze

Eveniment inedit la Secţia de ştiinţele naturii a Muzeului Olteniei din Craiova, unde a avut loc vernisajul expoziţiei „Imagini din lumea ştiinţei / Bilder aus der Wissenschaft” a Max-Planck-Gesellschaft din Germania. Expoziţia a ajuns la Craiova graţie colaborării cu Institutul Goethe din Bucureşti în proiectul educaţional „Un laborator de fizică şi limba germană” a două şcoli din Craiova – Colegiile Naţionale Fraţii Buzeşti şi Carol I.

muzeul olteniei max planck 4 Priveşte nemţeşte, la Muzeul Olteniei din Craiova poze

Cercetătorii şi cercetătoarele din cele peste 80 de institute ale Max-Planck-Gesellschaft au pus la dispoziţie pentru expoziţie imagini din cele mai diverse domenii de cercetare. Gama de tehnici utilizate se întinde de la fotografia convenţională, de la imagini de microscop, colorate – microscopie cu iluminare, microscopie electronică cu scanare, microscopie cu efect de tunel –, şi până la simulările computerizate. Colecţia propusă la Muzeul Olteniei Craiova, Secţia de ştiinţele naturii, cuprinde 12 imagini de mari dimensiuni. Modul în care se dispun electronii într-un semiconductor, asemenea unui „val ucigaş” în varianta micro, alinierea bacteriilor ca nişte ace magnetice, ori asfaltul încins, aşa cum nu l-aţi văzut niciodată, sunt doar câteva din imaginile pe care le pot admira vizitatorii Muzeului Olteniei în cadrul expoziţiei, în perioada 6 mai – 31 august.

 

Florin Ridiche: Premieră pentru Muzeul Olteniei din Craiova

Managerul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, a catalogat drept premieră evenimentul de marţi. „Expoziţia se numeşte «Imagini din lumea ştiinţei». În general, menirea noastră este de a prezenta obiecte de patrimoniu pe care le deţinem pe înţelesul publicului, fie că e vorba de copii, de adulţi sau de persoane mai în vârstă. Exp