Prioteasa zâmbeşte la noul motor Ford: A făcut fală Craiovei în toată Europa!

danisorolgutaprioteasadecaford Prioteasa zâmbeşte la noul motor Ford: A făcut fală Craiovei în toată Europa! poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a salutat lansarea de către Ford România a producției pentru fabricarea noului motor EcooBoost de 1,5 litri, care urmează să fie exportat în China și America de Nord.
Totodată, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că activitatea Ford România duce bunul renume al Craiovei în toată lumea, opinând că bunurile fabricate în România pot oricând concura cu succes produsele din alte state ale lumii.

prioteasamotorford Prioteasa zâmbeşte la noul motor Ford: A făcut fală Craiovei în toată Europa! poze
„Sunt deosebit de mândru și onorat că astăzi particip la o nouă realizare a Fabricii Ford, care este cel mai mare și important investitor din Craiova și din această zonă.
După ce anul trecut a intrat în producție motorul de 1.0 litru EcoBoost, care a făcut fală Craiovei în toată Europa și care a obținut premiul «Motorul Internațional al Anului 2012», iată că avem astăzi parte de o nouă lansare, motorul de 1.5 litru EcoBoost. Acest nou motor va pleca de la Craiova, din România, spre China și spre America de Nord. Este un lucru extraordinar, care demonstrează că bunurile fabricate la Craiova și în România pot concura pe orice piață și o pot face cu succes.
Sigur că oricine rămâne impresionat când aude că, în ciuda greutăților pricinuite de criza economică, fabrica Ford de la Craiova a produs în mai puțin de un an peste 30.000 de mașini B-MAX sau că, de la începutul anului, ritmul de producție a fost de aproximativ 30 de mașini pe zi și circa 1.000 de motoare pe zi.
Suntem foarte mândri că aceste motoare de succes, această mașină Ford B-MAX, la rândul său apreciată de toți specialiștii în domeniu, care sunt fabricate la Craiova, au reușit să treacă peste granițele țării.
Ford România asigură astăzi locurile de muncă pentru peste 4.000 de oameni, la care se adaugă alte câteva sute ale furnizorilor Ford, și iată de ce noi, autoritățile administrației publice locale, suntem alături de conducerea acestei fabrici și ne considerăm parte a acestei echipe. Noi le acordăm tot sprijinul de care au nevoie și le dorim succes”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

BIROUL DE PRESĂ