Prioteasa: Undă verde a proiectele „turistice” ale CJ Dolj. Dragnea, captivat de „Oul lui Brâncuși”

tanasescu bogheanuprioteasaiovan Prioteasa: Undă verde a proiectele „turistice” ale CJ Dolj. Dragnea, captivat de „Oul lui Brâncuși” poze

CJ Dolj are de ternimat până la finalul lui 2015 două proiecte pentru care a obținut finanțare pe ultima suflare a exercițiului financiar 2007-2013: Centrul Interactiv „Brâncuși” și Baza sportivă și de agrement de la Aeroport.

Potrivit șefului CJ DOlj, Ion Prioteasa, autoritățile județene vor demara imediat licitațiile, având tot interesul să grăbească realizarea celor două obiective în termenul asumat, în caz contrar riscând să achite costurile de aproximativ 11 milioane numai din fonduri proprii.

ou brancusi dorin stefan Prioteasa: Undă verde a proiectele „turistice” ale CJ Dolj. Dragnea, captivat de „Oul lui Brâncuși” poze

„Fondurile europene au fost salvarea acestei regiuni, care a putut să implementeze proiecte în mare viteză și înaintea altora. Cele două proiecte care intră acum cu toată forța în atenția noastră. Dacă nu se termină până la finalul anului viitor, vom fi nevoiți să le plătim din banii noștri, așă că unii dintre noi va trebui să ne mutăm acolo, să ne asigurăm că le finalizăm în timp util. Centrul interactiv Brâncuși nu este un moft al CJ, ci dorința unei pleiade de artiști și oameni simpli. Pornim la un drum anevois. Acum am semnat, se face fără dubiu, 7, 3 milioane de euro, dar trebuie să evidențiez aici meritul unui om deosebit, care s-a zbătut pentru acest proiect: vicepremirul Liviu Dragnea, care are în portofoliu și POR. Pot să vă spun că, în două ocazii diferite, și-a trezit colaboratorii la ora 1 noaptea să-i întrebe ce se întâmplă cu acest proiect și dacă e totul în regulă.  A fost captivat, a constatat că dintre toate proiectele de pe această axă, al nostru e cel mai spectaculos. Acel ou de sticlă, cu holograma Pasării Măistre va fi ceva cu totul deosebit, iar mândria noastră este că am reuști, în premieră cred, să facem în așa fel încât toți arhitecții din OLtenia să semneze un document în care să ne spună că facem ceva cu totul deosebit. Va fi un obiectiv de vizitat. Cred că, odată cu dezvoltarea aeroportului internațional din Craiova, vom putea pune în sfârșit la punct un traseu turistic, dedicat lui Brâncuși, care să cuprindă și acest centru al nostru și Hobița și Târgu Jiu, pentru că noi facem ceva complementar, care să întregească brandul lui Brâncuși, nu facem o frondă. În ceea ce privește proiectul din zona aeroportului, trebuie să vă spunem că facem o treabă serioasă, în care modelul nostru și inspirația noastră a fost baza de antrenament a echipei naționale de la Mogoșoaia. Avem un teren de fotbal cu gazon natural, cu istalație de nocturnă, un teren sintetic cu marcaje pentru fotbal, handbal și volei, cu sprafață sintetică, două terenuri de tenis, de asemenea cu nocturnă și împrejmuire, pistă de alergare, piste de bowling, perete pentru cățărări, și două clădiri dotate cu saună, săli de forță și tot dichisul. Sperăm să scoatem și niște bani de aici. Proiectele au o cofinanțare de 50 la sută, pentru că UE le consideră generatoare de profit, odată ce vor intra în circuitul turistic”, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.