Prioteasa: Spital vienez la Craiova

m prioteasa aeroport Prioteasa: Spital vienez la Craiova poze

Şeful CJ Dolj a anunţat iniţierea unui parteneriat public-privat pentru realizarea unui spital de urgenţă şi traumatologie la marginea Craiovei.

Austriecii de la Vamed au trimis deja o scrisoare de intenţie consiliului judeţean, Ion Prioteasa anunţând azi că va introduce aprobarea parteneriatului public pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de CJ.

“Este vorba de un spital de 300 de paturi, în valoare de aproape 200 de milioane de euro, care să fie realizat la Craiova. Investiţia va fi asigurată de partea austriacă, iar noi le vom pune la dispoziţie terenul, aproximativ 10-12 hectare şi utilităţile. Spitalul va fi realizat în parteneriat public privat şi vom avea de-a face cu o procedură destul de greoaie şi de lungă, mai ales că e vorba de o legislaţie nouă. Sper însă că toţi consilierii judeţeni vor înţelege importanţa acestei investiţii şi totul va decurge normal în CJ. Ţin să vă precizez că este vorba de acceaşi firmă care a conceput şi realizat celebrul spital AKH de la Viena, unde s-a trata chiar şi preşedintele Băsescu “, a spus Prioteasa.