Prioteasa, şeful delegaţiei române la Comitetul Regiunilor de la Bruxelles

prioteasa cj dolj presedinte Prioteasa, şeful delegaţiei române la Comitetul Regiunilor de la Bruxelles poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a fost ales în unanimitate să reprezinte în continuare Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România în cadrul Comitetului Regiunilor de la Bruxelles, fiind, totodată, desemnat șeful delegației României în capitala Uniunii Europene.
„În cadrul întâlnirii de la Tulcea, pe care am avut-o în urmă cu câteva zile, am discutat despre reprezentarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) în Comitetul Regiunilor de la Bruxelles. Am făcut parte din această structură oficială a Uniunii Europene în mandatul trecut, unde am mai reprezentat UNCJR. Am fost ales în continuare să reprezint consiliile județene la Bruxelles și mă simt deosebit de onorat. Este o recunoaștere a rolului pe care îl are Consiliul Județean Dolj, a acestei zone speciale, dar și pentru mine personal înseamnă foarte mult.
În plus, Consiliul Director al UNCJR, întrunit cu o seară înainte de a ajunge eu la Tulcea, a considerat că eu trebuie să fiu șeful delegației României la Bruxelles, ceea ce mă onorează și mă obligă și mai mult. Cu siguranță că voi avea o activitate mult mai prodigioasă pe plan extern, voi fi mult mai aproape de fondurile europene, voi fi mult mai aproape de toate instituțiile europene.
Comitetul Regiunilor este o instituție foarte importantă la nivel european, unde se regăsesc 344 de reprezentanți din toate țările Uniunii Europene. Această instituție este un fel de filtru în fața Parlamentului European și orice problemă care se discută în PE și care aduce oarecum atingere regiunilor și cetățeanului trebuie neapărat să primească o viză a Comitetului Regiunilor.
Din acest punct de vedere voi reprezenta o delegație care are un spectru politic larg, cuprinzând toate partidele politice din România”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, în cadrul unei conferințe de presă.