Prioteasa s-a întâlnit cu afaceriştii spanioli: Începem să devenim unul dintre județele atractive pentru investitori

prioteasa spanioli copisa Prioteasa s a întâlnit cu afaceriştii spanioli: Începem să devenim unul dintre județele atractive pentru investitori poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanții companiei COPISA, parte a unui consorțiu de firme din Spania, care s-au interesat de investițiilepe care le-ar putea dezvolta în județul Dolj.
Cu acest prilej, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a făcut o scurtă prezentare a județului punctând oportunitățile de afaceri pe care consiliul județean le oferă investitorilor străini pe cele 85 hectare de teren din jurul Aeroportului Craiova.
„Din fericire la Consiliul Județean Dolj formăm un grup de lucru care este împreună de zece ani și ne-am constituit într-o echipă care a dorit să atragă cât mai multe investiții aici, în Dolj. Deloc întâmplător, Doljul se află între primele județe la atragerea de fonduri europene nerambursabile. În ultimii doi ani, peste 400 de milioane de euro au fost aduși în Dolj pe diferite proiecte.
La ieșirea din Craiova spre București, în zona Aeroportului avem circa 85 de hectare de teren. O asemenea suprafață, care să se afle în intravilanul municipiului reședință de județ, nu o mai deține nimeni în România. Aceste terenuri suntem pregătiți să le punem la dispoziția oricui dorește să facă o investiție majoră, prin care să creăm locuri de muncă pentru oameni.
Noi începem să devenim unul dintre județele atractive pentru investitori, pentru că avem un Aeroport, pentru că, din primăvară, vom avea gata podul de peste Dunăre dintre Calafat și Vidin, pentru că toate drumurile importante naționale și județene sunt reabilitate.
Prim-ministrul Victor Ponta, care este deputat din această regiune, Oltenia, ne-a făcut o promisiune care de curând s-a și concretizat prin scoaterea la licitație a proiectului de construcție a autostrăzii care leagă Craiova de Pitești”, a afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, David Saiz Olmo, director pe România al Copisa Constructora Pirenaica SA, a spus: „Suntem de ceva timp în România și avem idee de cum să lucrăm aici și cum să implementăm un proiect. În prezent, Grupul Copisa cuprinde cinci domenii de activitate, ocupându-se de executarea de proiecte de construcții civile și edilitare, concesiuni – de la construcția până la punerea în folosință a acestora, domeniul industrial – care include proiectarea, construcția, montajul și întreținerea oricărui tip de proiecte și instalații, domeniul imobiliar cu lansări în acest sector, precum și activități complementare de sprijin pentru proiecte de construcție”.
La întâlnirea cu delegația din Spania alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, au mai fost prezenți directorul Direcției de Afaceri Europene, Ileana Măjină, și arhitectul-șef al județului Dolj, Radu Pappa.

BIROUL DE PRESĂ