Prioteasa s-a convins la faţa locului: China are cei mai mulţi bani!

prioteasachinasova Prioteasa s a convins la faţa locului: China are cei mai mulţi bani! poze

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, miercuri, că, în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut la Forumul reprezentanților autorităților locale din China și țări din Europa Centrală și de Est, organizat la Chongqing, a prezentat oportunităţile de afaceri pe care companiile chineze le-ar putea găsi în judeţul Dolj, precum şi deschiderea autorităţilor locale pentru sprijinirea investitorilor care creează noi locuri de muncă.
„Săptămâna trecută am fost onorat să particip la o vizită oficială în China la care a fost prezent și prim-ministrul Victor Ponta, dar și câțiva membri ai Guvernului României. Am făcut parte din această delegație alături de alți patru președinți de consilii județene, fiind prezenţi la Forumul reprezentanților autorităților locale din China și țări din Europa Centrală și de Est. La această întâlnire importantă, care s-a desfășurat la Chongqing, au mai participat reprezentanți din 16 state central-europene și de est.
De asemenea, am luat parte la convorbirile purtate cu reprezentanții guvernului local, care au avut loc în acest oraș, Chongqing, de care sunt convins că vom mai auzi în perioada următoare, așa cum auzim acum de Shanghai sau de Beijing. De altfel, orașul gazdă este în plină dezvoltare și are 33 de milioane de locuitori. Pentru a ne face o idee completă despre Chongqing, vreau să vă spun că acest oraş este traversat de două fluvii, dintre care unul, foarte cunoscut, este Fluviul Galben, peste care s-au construit 800 de poduri de mărimea celui de la Calafat – Vidin.
Doljul are un protocol cu una dintre cele mai dezvoltate provincii din China, respectiv Provincia Guangdong. Într-adevăr, lumea se îndreaptă foarte mult spre China, dintr-un motiv foarte simplu: are cei mai mulţi bani. Noi ne-am dori ca ei să investească în marile proiecte din România. Ei pun câteva condiţii, însă, cu siguranţă, firme din China sunt destul de interesate pentru a intra pe piaţa mare a Uniunii Europene.
Noi încercăm ca, ori de câte ori se iveşte ocazia, să ne întâlnim cu investitori, să încercăm să-i aducem cât mai aproape de noi şi acesta este motivul pentru care am făcut această deplasare în China.
Această reuniune la care am participat a fost o experienţă de viaţă, am reuşit să stabilim câteva contacte, am înaintat câteva invitaţii, am dus câteva materiale de promovare a judeţului Dolj şi cred că prin ceea ce deţinem noi, cu aceste terenuri din jurul Aeroportului din Craiova, cu Parcul Industrial, oferim cele mai bune condiţii din România.
Toate aceste demersuri le facem în direcţia creării de noi locuri de muncă, pentru că lipsa lor este cea mai mare problemă cu care se confruntă judeţul Dolj”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a făcut parte din delegaţia constituită la nivel guvernamental care a participat, în perioada 2-4 iulie, la Forumul reprezentanților autorităților locale din China și țări din Europa Centrală și de Est, eveniment organizat la Chongqing (China), unde a fost prezent şi prim-ministrul Victor Ponta.
La sfârşitul lunii noiembrie 2011, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, semna împreună cu Wang Shitong, director general adjunct al Biroului de Afaceri Externe al Administrației Provinciale Guangdong, un „acord de înfrățire” între Provincia Guangdong, din Republica Populară Chineză, și Județul Dolj, pentru „dezvoltarea schimbului amiabil și a cooperării”.