Prioteasa pompează în continuare bani în Aeroportul Craiova, inima “Olteniei Turistice”

prioteasa calinoiu gorj Prioteasa pompează în continuare bani în Aeroportul Craiova, inima Olteniei Turistice poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, luni seară, în cadrul Simpozionului „Oltenia Turistică”, organizat în Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu, că este necesar să se continue buna colaborare între cele cinci județe ale Olteniei, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți și Vîlcea, întrucât numai printr-un efort comun interesele de dezvoltare ale regiunii pot fi promovate la cel mai înalt nivel.
În cadrul întâlnirii, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a realizat și o scurtă prezentare a Doljului, scoțând în evidență investițiile derulate de consiliul județean din bugetul propriu la Aeroportul Internațional din Craiova, un obiectiv care se află în plin proces de dezvoltare.
„Ne face o deosebită plăcere să vă spunem că în cadrul acestei regiuni Oltenia cei cinci președinți de consilii județene am știut să ne dăm mâna și să lăsăm unul de la altul în așa fel încât din banii care au venit pe Programul Operațional Regional să aibă fiecare județ partea lui. O regiune săracă, așa cum este Oltenia, a știut să atragă cei mai mulți bani europeni cu sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și a doamnei Marilena Bogheanu. În următorii patru ani sper că vom reuși să atragem o sumă și mai mare de bani.
Oltenia este una dintre cele mai interesante regiuni din România din punct de vedere turistic și cred că, din păcate, atuurile pe care le avem aici, și mă refer la locurile încărcate de istorie, diversitatea de obiceiuri și tradiții pe care le regăsim în ruralul oltenesc, nu sunt suficient exploatate.
Vă aduc aminte că avem o zonă de pre-Deltă, o zonă care ne face cinste. În ceea ce înseamnă turismul cultural, Craiova înseamnă foarte multe. Este «orașul celor 1.000 de boieri», oameni înstăriți care aveau obiceiul să-și administreze o moșie în Câmpia Băileștiului, să realizeze o casă impunătoare și să-și trimită copiii în studiu la Paris. Visez la o zi în care toate aceste case să le vedem reabilitate așa cum sunt cele de la Bruges.
În acest context aș aminti și de «Parcul Nicolae Romanescu», unul dintre cele trei mari parcuri naturale ale Europei la vremea la care s-a realizat, de o Universitate mare, care ne face cinste. Mă gândesc la un traseu turistic care obligatoriu să cuprindă Craiova și care se duce undeva spre vestita capitală Malva a Daciei Malvensis, la Podul de la Calafat, care se realizează în comun cu o țară prietenă, să ajungem spre comuna Cetate și Mănăstirea Maglavit.
Principalul obiectiv pe care l-am avut în mandatul trecut a fost de a dezvolta Aeroportul Internațional Craiova. Nimeni nu ne-a băgat în seamă. În aceste condiții am apelat la strategia pânzei de păianjen, prin care am început să țesem noi și să-i atragem pe alții. Am renunțat la alte investiții și peste 12 milioane de euro din banii noștri i-am investit în Aeroport.
În perioada următoare vom inaugura și cel de-al doilea terminal al acestui Aeroport. Cred că va fi unul dintre cele mai moderne terminale de aeroport din România și, de asemenea, ne-am propus să achiziționăm de cinci milioane euro toate utilajele de care acest Aeroport are nevoie pentru a răspunde tuturor cerințelor europene.
În plus, avem un proiect pentru care am primit și sprijinul premierului Victor Ponta de dezvoltare a Aeroportului din Craiova. Mai precis, un proiect care vizează zona pistei și a balizajului, în valoare de 20 de milioane de euro. Apoi, ceea ce se desfășoară la Deveselu și ceea ce se petrece la Ford, pentru că în fiecare zi de luni două avioane vin la Craiova, unul de la Koln și altul de la Londra, iar apoi pleacă înapoi spre aceleași destinații vinerea, ne demonstrează încă o dată în plus că eforturile noastre de a dezvolta acest obiectiv sunt răsplătite.
Tot la Aeroport Internațional din Craiova am oferit Ministerului Administrației și Internelor patru hectare de teren pentru realizarea unei unități de aviație specială pentru intervenții ale SMURD și pentru intervenții în situații de urgență și salvamont, așa că s-ar putea ca primul elicopter să-l avem din această toamnă.
Sunt gata să pun umărul la ceea ce înseamnă dezvoltarea turismului în Oltenia, pentru că avem multe de făcut. Mi-a făcut plăcere să vin în Gorj și să vă salut. Vreau să felicit autoritățile din Gorj, pentru faptul că au reușit să reunească în jurul aceleiași mese atâtea personalități marcante care au dorit să salute acest eveniment important pentru regiunea Olteniei. Doresc să vă transmit și din partea cetățenilor Dolj, a primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu și a prefectului Elena Costea salutul de prietenie și de prețuire”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Simpozionul „Oltenia Turistică – necesități, premize, oportunități” a fost organizat în cadrul manifestărilor prilejuite de Săptămâna Turismului Gorjean și s-a bucurat de prezența prefecților și a președinților de consilii județene din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

BIROUL DE PRESĂ