Prioteasa, pe podium la nivel naţional. USL conduce 83 la sută din judeţ

prioteasa 12 Prioteasa, pe podium la nivel naţional. USL conduce 83 la sută din judeţ poze

Şeful CJ Dolj a obţinut cel de-al treilea mandat consecutiv de preşedinte al CJ cu al treilea scor la nivel naţional. 

Ion Prioteasa a fost votat la alegerile din 10 iunie de 192.568 de alegători, fiind depăşit numai de Mircea Cosma de la Prahova şi de Cristian Adomniţei, noul preşedinte al CJ Iaşi.

Preşedintele CJ Dolj a obţinut scoruri de peste 80 la sută în 10 localităţi ale Doljului: Amărăştii de Sus, Cetate, Sopot, Ciupercenii Noi, Ghidici, Işalniţa, Mârşani, Ostroveni, Podari şi Terpeziţa.

În doar 9 comune din Dolj a înregistrat sub 30 de procente din voturi: Botoşeşti Paia, Breasta, Bulzeşti, Coţofenii din Faţă, Ghindeni, Goieşti, Întorsura, Murgaşi şi Pieleşti.

La nivel judeţean, USL a luat caimacul alegerilor locale, obţinând 77 din cele 111 primării puse în joc.

“PSD a obţinut la aceste alegeri 55 de primari, faţă de 49 câţi am avut în 2008. Dacă ţinem cont şi de colegii liberali şi conservatori, am obţinut ca USL 77 de primării, printre care şi municipiulul Craiova şi toate oraşele în afara Băileştiului. Dacă facem un calcul observăm că 83 la sută din populaţia judeţului va fi condusă în următorii patru ani de primari ai USL, ceea ce ne dă o responsabilitate extraordinară”, a declarat Ion Prioteasa.