Prioteasa: Listele electorale, reactualizate până pe 27 august

prioteas vot Prioteasa: Listele electorale, reactualizate până pe 27 august poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, joi, că datele solicitate de Guvern în vederea actualizării listelor electorale permanente, necesare pentru a fi comunicate Curții Constituționale, vor fi transmise la București până cel târziu pe 27 august.
În acest sens, Guvernul a adoptat în ședința din 7 august un Memorandum privind măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012.
„În ultima ședință de guvern a fost dat publicității un Memorandum, despre care s-a făcut vorbire în cadrul videoconferinței de ieri (miercuri), la care au fost prezenți și noii conducători ai Ministerului Administrației și Internelor. Am așteptat și noi să ni se transmită conținutul acestui memorandum, pe care l-am primit azi dimineață (joi).
Astfel, potrivit acestui document, până în data de 24 august fiecare localitate trebuie să trimită Prefecturii Dolj răspunsul la nouă întrebări. Aceste răspunsuri vor fi centralizate la prefectură și trimise apoi, până pe data de 27 august, la București.
Întrebările se referă la persoanele decedate dintr-o localitate și care au fost trecute în listele electorale permanente, la persoanele care și-au pierdut dreptul de a vota, la persoanele care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, la persoanele care au pierdut cetăţenia română, la persoanele al căror act de identitate a expirat şi nu a fost reînnoit, la persoanele care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare, la persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului, adică situațiile acelea flagrante în care într-un imobil au apărut peste noapte zeci, sute de persoane, la persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ, pe cale administrativă și la persoanele cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate.
Acest memorandum îl înmânăm tuturor celor 111 primari din Dolj și în zilele următoare vom începe să colectăm de la ei date cu privire la aceste nouă întrebări. În Craiova, orașe, în general marile aglomerări de persoane, aceste date nu vor putea fi colectate peste noapte, dar sunt și localități unde într-o zi-două vom putea avea situația finală, semnată de primar, de secretarul localității și de șeful serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor.
Toate aceste date vor fi centralizate în format electronic și sub semnătura mea, a doamnei prefect și a șefului de la Evidența Populației Dolj vor pleca spre București până în data de 27 august.
Mesajul și semnalul pe care îl transmitem tuturor celor care au atribuții și sunt implicați în culegerea acestor date solicitate de către Guvern prin Memorandum este de respectare a legii și de a nu se face niciun exces în aplicarea legii”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, joi, alături de primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, subprefectul județului Dolj, Ionel Ciobotea, și conducătorii instituțiilor publice cu atribuții în aplicarea memorandumului adoptat de către Guvern, la o întâlnire comună care a avut loc în sala de videoconferințe a Prefecturii.

BIROUL DE PRESĂ