Prioteasa, la întâlnirea cu Hahn: Craiova are nevoie de o conexiune mai simplă cu Bucureştiul

prioteasa comisar Prioteasa, la întâlnirea cu Hahn: Craiova are nevoie de o conexiune mai simplă cu Bucureştiul poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, sâmbătă, cu prilejul vizitei comisarului european pentru politică regională Johannes Hahn pe șantierul de lucrări al Podului de la Calafat, că infrastructura de transport care face legătura cu Bucureştiul trebuie îmbunătăţită în condițiile în care se anticipează o dublare a traficului în zona Craiovei odată cu finalizarea lucrărilor la podul de peste Dunăre şi cu lansarea producţiei de autoturisme în Fabrica Ford.
„Suntem onorați să îl avem oaspete pe comisarul european pentru politică regională, domnul Johannes Hahn. La Calafat se află, de asemenea, întreaga conducere administrativă a județului Dolj, precum și o parte a membrilor Guvernului României. După cum se poate observa, există un mare interes pentru România ca această punte de legătură cu Bulgaria să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, precum şi infrastructura conexă și drumul care leagă Calafatul de Craiova.
Așa cum știți, în aceste ultime zece zile s-a mai petrecut un lucru deosebit în județul Dolj, respectiv lansarea producției autoturismelor Ford B-Max în fabrica de la Craiova. Astfel că odată și cu finalizarea podului de la Calafat se va dubla traficul de la Craiova, așa că va trebui să fie făcut un efort deosebit din partea noastră, a Guvernului României pentru o conexiune mai simplă, mai viabilă cu Bucureștiul. Mă gândesc la un drum expres, la o autostradă, pentru că altfel Craiova și zona adiacentă vor fi sufocate.
Eu cred că în paralel cu lucrările la acest pod, despre care sunt convins că se va vorbi în toată lumea, trebuie începută o lucrare care să lege Craiova de București și de celelalte capitale de județ din regiunea Oltenia”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

pod calafat dunare 11 Prioteasa, la întâlnirea cu Hahn: Craiova are nevoie de o conexiune mai simplă cu Bucureştiul poze
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a fost prezent, sâmbătă după-amiază, la Calafat pentru a vizita şantierul Podului de la Calafat alături de comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn, oficiali ai Guvernului României şi reprezentanți ai administraţiei publice locale.