Prioteasa, la Ambasada Chinei

prioteasachinasova Prioteasa, la Ambasada Chinei poze

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, va lua parte, luni, la o întâlnire organizată la Ambasada Republicii Populare Chineze în România, la invitația Excelenței Sale, doamna ambasador Huo Yuzhen. Discuțiile vor oferi participanților ocazia de a-și prezenta concluziile în urma Forumului reprezentanților autorităților locale din China și țări din Europa Centrală și de Est, desfășurat la Chongqing (China), în perioada 2 – 4 iulie 2013, la care preşedintele CJ Dolj a fost prezent alături de prim-ministrul Victor Ponta.
„Am fost deosebit de onorat să primesc invitația și îi voi da curs cu toată plăcerea. Salut această inițiativă, care ne oferă prilejul de a vorbi pe larg despre ce a însemnat reuniunea de la Chongqing și despre cum putem fructifica, de acum înainte, posibilitățile de cooperare în domenii precum investiții, comerț, cultură și turism, care s-au deschis cu această ocazie.
Mă bucură faptul că întâlnirea de la Ambasada Republicii Populare Chineze are loc la scurt timp după încheierea Forumului reprezentanților autorităților locale din China și țări din Europa Centrală și de Est. Este un semnal pozitiv, care ne arată că există, de ambele părți, un viu interes ca lucrurile să fie puse în mișcare cât mai devreme și că în jurul acestor punți de legătură pe care am avut ocazia să le stabilim în cele trei zile ale întrunirii din China încep deja să se contureze relații de colaborare.
Pentru noi, prezența la acest forum a însemnat șansa de a promova județul Dolj într-o țară cu o forță financiară uriașă, de a face cunoscute facilitățile pe care le putem oferi investitorilor care vor veni aici, precum și potențialul de afaceri al acestei regiuni. A fost, în definitiv, și un privilegiu, ținând cont că doar cinci președinți de consilii județene din România au luat parte la reuniune.
Întâlnirea organizată luni este cu atât mai importantă cu cât la forumul din China a luat parte și Excelența Sa, doamna ambasador a Republicii Populare Chineze în România. Astfel, vom putea afla nemijlocit care a fost impresia pe care a produs-o participarea noastră la acest eveniment – una pozitivă, sunt convins, în ceea ce privește județul Dolj. Condițiile pe care le putem oferi investitorilor sunt printre cele mai bune din țară și avem prin ce convinge companiile să deschidă unități de producție aici și să angajeze oameni din regiune. Aceasta rămâne una dintre principalele noastre preocupări: să încurajăm crearea de locuri de muncă“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a făcut parte din delegaţia constituită la nivel guvernamental pentru a participa, în perioada 2 – 4 iulie, la Forumul reprezentanților autorităților locale din China și țări din Europa Centrală și de Est, eveniment la care a fost prezent şi prim-ministrul Victor Ponta. Manifestarea, prima de acest gen după instalarea noului guvern chinez, a reunit exponenţi ai autorităţilor locale din 16 unităţi administrativ-teritoriale ale ţării-gazdă şi din tot atâtea state europene.