Prioteasa la Aman: Programul “Biblionet” – aspirator de bani pentru Dolj

dindirica prioteasa 1 Prioteasa la Aman: Programul Biblionet   aspirator de bani pentru Dolj poze

Şeful administraţiei judeţene a punctat alături de directorul Bibliotecii Aman, Lucian Dindirică, succesul programului Biblionet, demarat în urmă cu doi ani. 

Proiectul, care a însemnat intrarea în era informatică a 62 de biblioteci din judeţ s-a dovedit extrem de util şi apreciat în mediul rural, mai ales după ce, în parteneriat cu APIA, a deservit şi fermierii care doreau să-şi completeze cererile online pentru obţinerea de subvenţii.

“La început a fost oarecum dificil să-i atragem pe bătrâni, care nu erau obişnuiţi cu acest sistem, dovadă că în primul an nu s-au înghesuit, însă ulterior, după ce au realizat economia pe care o pot face dacă îşi completează cererile la biblioteci şi nu mai fac drumul până la centrele APIA, numărul a crescut exponenţial. Trebuie să menţionăm şi faptul că programul Biblionet a adus investiţii consistente pentru dotarea bibliotecilor din mediu rural, care altfel nu ar fi fost niciodată la îndemâna autorităţilor locale”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

 

“Este fără doar şi poate un succes, pentru care trebuie să felicităm colectivul Bibliotecii Judeţene, în frunte cu managerul, şi trebuie să salutăm în mod special modul în care acest proiect a venit în sprijinul fermierilor din Dolj. Este vorba de zeci de mii de oameni care şi-au copletat cererile de subvenţie folosind acest proiect şi de suma de 63 de milioane de euro care a fost atrasă în judeţ în acest mod”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.