Prioteasa îi zorește pe primari să facă proiecte pentru fondurile europene, „chiar dacă unii dintre noi se poate să nu mai fim în funcție când vor veni banii”

prio prefect primari Prioteasa îi zorește pe primari să facă proiecte pentru fondurile europene, „chiar dacă unii dintre noi se poate să nu mai fim în funcție când vor veni banii” poze

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a adresat un apel primarilor din județ pentru a pregăti și depune proiecte, odată cu lansarea programelor cu finanțare europeană aferente exercițiului 2014-2020, evidențiind rolul important al investițiilor susținute din fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea comunităților locale.

Mesajul a fost transmis de președintele CJ, Ion Prioteasa, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural desfășurate vineri, în sala de ședințe a Prefecturii Dolj.

„A mai rămas puțin timp până la alegerile locale din iunie 2016 și vreau să vă asigur că a fost o mare onoare pentru mine să lucrez cu fiecare dintre dumneavoastră. În tot acest timp, în care am colaborat, s-a sudat o echipă puternică, dar și foarte competitivă.

În continuare, vă îndemn să acordați o atenție deosebită fondurilor europene, cu atât mai mult cu cât știți foarte bine ce înseamnă aceste finanțări comunitare nerambursabile. Cu ajutorul lor, de-a lungul ultimilor ani, ați reușit să dezvoltați localitățile pe care le reprezentați și, împreună, să dezvoltăm județul Dolj.

În egală măsură, cunoașteți și faptul că investițiile finanțate din bani europeni au o perioadă de implementare mare. De aceea vă spun, cu toată forța, că acesta este momentul în care trebuie să fie pregătite proiectele prin care pot fi accesate fondurile nerambursabile, în așa fel încât acestea să fie depuse pentru obținerea sumelor necesare, chiar dacă sumele vor veni în 2017 sau 2018.

Este adevărat că, la vremea aceea, se poate ca unii dintre noi să nu mai fie în funcțiile pe care le ocupăm în prezent, dar acest lucru nu înseamnă că putem lăsa garda jos, riscând să pierdem bani pe care îi puteam accesa. Sunt sigur că toți ne vom face datoria, pentru a aduce cât mai multe fonduri în județul nostru.

Subliniez acest aspect pentru că, recent, a fost adoptat Programul Operațional Regional 2014-2020, un program care, pe segmentul financiar european trecut, ne-a adus tuturor mari satisfacții, reușind să ducem la bun sfârșit inițiative importante, în beneficiul comunităților.

De asemenea, vă rog să acordați întreaga atenție și programului transfrontalier pe care îl dezvoltăm împreună cu partenerii noștri din Bulgaria. Am fost plăcut surprins să constat că localități mici din Dolj își găsiseră colaboratori dincolo de Dunăre, accesând finanțare nerambursabilă. Vă invit ca, în această perspectivă, să legați cât mai multe parteneriate, pentru a putea implementa un număr cât mai mare de proiecte”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

 

BIROUL DE PRESĂ