Prioteasa: „Gură” de oxigen oltenească pentru un polonez în comă, aterizat de urgență pe Aeroportul Craiova

cj dolj 7 Prioteasa: „Gură” de oxigen oltenească pentru un polonez în comă, aterizat de urgență pe Aeroportul Craiova poze

Șeful CJ Dolj i-a lăudat azi în plenul CJ pe angajații Aeroportului Internațional Craiova, care au salvat viața unuui pacient polonez rămas în pană de oxigen într-un avion care a aterizat de urgență la Craiova pe 12 iunie. 

„Trebuie să-i felicităm pe colegii noștri de la Aeroport, pentru modul admirabil în care s-au mișcat, salvând astfel viața unui om. E vorba de un pacient polonez, transportat spre țara natală din Grecia în comă indusă, cu un avion care a fost nevoit să facă o aterizare de urgență la Craiova, în data de 12 iunie”, a spus președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, înainte de a citi, în plenul consiliului județean, scrisoarea de mulțumire trimisă de polonezi angajaților aeroportului craiovean și cadrelor medicale care au intervenit chiar pe pistă.

prioteasaaiovandumitrustancuaeroport 3 Prioteasa: „Gură” de oxigen oltenească pentru un polonez în comă, aterizat de urgență pe Aeroportul Craiova poze

„Era vorba despre un pacient care fusese pus în comă indusă, pentru a face față zborului. Am fost contactați pentru o aterizare de urgență, întrucât survenise o defecțiune la tuburile de oxigen care-l țineau în viață, solicitându-se prezența ambulanței chiar pe pistă. Cadrele medicale de pe ambulanță au fost la datorie imediat, la fel și echipajul de pe elicopterul SMURD, care tocmai se întorcea din misiune și a fost dirijat să aterizeze chiar lângă avionul polonez. Pacientul a plecat spre destinație cu tuburile de oxigen de pe ambulanța noastră și cele de la SMURD, lăsând tuburile de oxigen ale avionului la Craiova, la colegii noștri, care le-au reparat apoi și leau folosit. Recent, am primit prin curier tuburile de oxigen și scrisoarea de mulțumire”, a precizat, la rândul său, Mircea Dumitru, directoru Aeroportului Internațional Craiova.