Prioteasa: Fondurile nerambursabile – principalul obiectiv

priio costea damureanu Prioteasa: Fondurile nerambursabile   principalul obiectiv poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe regionale, organizată de Confederația Sindicală Națională „Meridian”, că principalul obiectiv pentru dezvoltarea economică a județului rămâne atragerea fondurilor nerambursabile, în perspectiva exercițiului bugetar european 2014-2020.
Totodată, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a reamintit că în ultimii trei ani, consiliul județean a reușit să atragă fonduri europene de 400 milioane de euro în proiecte care au fost sau sunt în implementare.
„Puține evenimente publice ar fi putut să aducă la aceeași masă atâtea personalități, așa cum vedem astăzi (vineri) la această conferința regională a Confederației Sindicale Naționale «Meridian». Abordați o temă generoasă, pe care, până în anul 2014, o vom auzi peste tot, respectiv cea a regionalizării. Sunt onorat să fiu și președintele Comitetului de Dezvoltare Regională pentru un an de zile, așa că știu situația celor cinci județe care compun regiunea Oltenia.
În ciuda unor aprecieri față de oamenii din această regiune, eu vreau să vă spun că suntem regiunea cea mai compactă, cu președinți de consilii județene, cu primari de mari municipii, de orașe și de comune care fac parte din acest CDR și care conlucrează pentru a atrage fonduri europene care să ajungă în fiecare dintre cele cinci județe ale regiunii noastre.
Deși Oltenia este a doua regiune din țară din punct de vedere al gradului de sărăcie, eu cred că bogăția noastră stă în oameni. Dincolo de greutățile pe care le vedem, din când în când mai trebuie să vedem și partea plină a paharului.
Sunt sigur că în anii următori, dacă vom reuși să facem câțiva pași în ceea ce înseamnă câteva teme mari și generoase cu care se confruntă regiunea noastră și mă refer aici la probleme de infrastructură, de locuri de muncă, de sănătate, de educație, vom putea ieși din această problemă a sărăciei care ne trimite pe locul doi între regiunile slab dezvoltate ale țării.
Așteptăm cu mare interes fondurile europene de la care avem toată speranța, pentru că de aici vor veni resursele importante. Eu cred că aici trebuie să ne arătăm mintea noastră isteață, mintea noastră oltenească în atragerea de fonduri europene, pentru că așa cum am mai spus-o, pentru Dolj aceste fonduri au fost principalul pilon de dezvoltare economică”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, vineri, la Conferința Regională Anuală de Evaluare Intermediară, organizată de Confederația Sindicală Națională „Meridian” prin Centrul Regional 4 Sud-Vest Oltenia.
La întrunirea, organizată în sala de ședințe a Consiliului Județean Dolj, au mai participat secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Mihai Fifor, parlamentari de Dolj, precum și primari și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din regiunea Oltenia.

BIROUL DE PRESĂ