Prioteasa: Curse spre Londra din octombrie. Wizz Air a pus deja în vânzare biletele

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, anunţă lansarea rutei aeriene Craiova – Londra începând din data de 29 octombrie, compania Wizz Air punând, miercuri, în vânzare biletele.
„La nici două săptămâni după relansarea de pe Aeroportul Craiova a curselor directe spre Roma, un alt lucru pozitiv se întâmplă în viaţa noastră. De astăzi, pot fi procurate primele bilete de avion pentru cursa aeriană Craiova – Londra, care va fi operată de la sfârşitul lunii octombrie. Am luat legătura cu executivul Aeroportului pentru a-mi rezerva un bilet spre Londra chiar la cursa care va decola pe 29 octombrie.
Primesc cu bucurie şi informația că de pe Aeroportul Craiova vor fi operate trei curse directe spre Londra şi nu două, aşa cum se anunţase iniţial. Asta înseamnă, pe de-o parte, că, din toate previziunile pe care le-au realizat cei de la Wizz Air, Craiova – Londra este o rută foarte solicitată, dar și rentabilă, iar pe de altă parte este, dacă vreţi, şi dovada încrederii de care se bucură Consiliul Judeţean Dolj în rândul mediului de afaceri.
De altfel, Consiliul Judeţean Dolj rămâne un partener transparent, solid şi viabil atât pentru Wizz Air, cât şi pentru orice investitor care este dispus să se aşeze la Craiova şi să creeze locuri de muncă. În definitiv, aceste rute aeriene pe care le deschidem pe Aeroportul din Craiova sunt un plus şi din punct de vedere economic, nu doar pentru Craiova şi judeţul Dolj, ci pentru întreg sudul ţării.
Iată că proiectul Aeroportului Craiova, aşa cum a fost gândit de Consiliul Judeţean Dolj şi căruia foarte puţină lume îi dădea vreo şansă de reuşită, se transformă într-o poveste de succes. În aceste ultime trei luni a fost inaugurată cursa Craiova – Milano, în mai, s-au reluat zborurile directe spre Roma, în iunie, şi ne găsim în momentul în care anunţăm că ruta Craiova – Londra devine operaţională din luna octombrie.
Am reuşit să punem Craiova pe harta aeroporturilor importante din România şi s-o legăm, prin aceste punţi aeriene, de mari capitale ale Europei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, vicepreședintele Consiliului Judeţean Dolj Cristinel Iovan a precizat că vor fi făcute demersuri pentru aducerea unor noi operatori de zbor la Craiova și pentru inaugurarea unor noi curse aeriene.
„Așa cum am promis, din această toamnă, de la 29 octombrie, mai exact, oltenii vor putea zbura către Londra, plecând de la Craiova. Vor fi curse în fiecare marți, joi și sâmbătă, ceea ce înseamnă că atmosfera de la aeroport se animă în mod semnificativ: cinci zile din șapte, vom avea aeronave care aterizează și decolează de aici.
Proiectul nostru, prin care urmărim conectarea Craiovei la principalele destinații din Europa, a debutat într-un ritm alert și va continua în aceeași cadență. Am convingerea că în primăvara anului viitor vom reuși să inaugurăm o nouă cursă externă fără escală și să lărgim astfel paleta de oferte.
Vom intensifica, în perioada următoare, demersurile pentru a aduce cât mai multe companii aeriene la Craiova și a obține astfel un dublu avantaj. Va beneficia în mod direct Aeroportul, pentru care mai mulți operatori de zbor și mai multe curse aeriene înseamnă venituri mai mari și resurse pentru noi investiții.
Mai important, vor avea de câștigat cetățenii acestei comunități, deoarece, așa cum s-a și demonstrat, în condițiile în care mediul concurențial se dezvoltă, prețurile biletelor scad“, a declarat Cristinel Iovan.
Wizz Air a anunţat miercuri o nouă rută disponibilă de la Aeroportul Craiova, către Londra (Luton). Noua cursă va fi operată de trei ori pe săptămână – marţea, joia şi sâmbăta, biletele putând fi achiziţionate de pe site-ul oficial al companiei. Durata unei călătorii Craiova – Londra (Luton) este de 3:15 ore, zborurile fiind operate de aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri.