Prioteasa, CJ Dolj: Două proiecte în valoare de 10 milioane de euro, demarate de administrația județeană

tanasescu bogheanuprioteasaiovan Prioteasa, CJ Dolj: Două proiecte în valoare de 10 milioane de euro, demarate de administrația județeană poze

Președintele CJ Dolj a anunțat lansarea la apă a două noi proiecte cu finanțare europeană de care ar trebui să beneficieze Doljul în perioada următoare. 

Este vorba de proiectul CEntrului Brâncuși, un plan mai vechi al administrației județene, ce urmează a fi realizat în incinta Muzeului de Artă din Craiova, instituție care găzduiește mai multe opere ale artistului oltean, investiția ridicându-se la aproximativ 7 milioane de euro, precum și de baza sportivă de la Aeroport, botezată „Centru sportiv și de agrement”, care va costa 3 milioane de euro.

m ou2 Prioteasa, CJ Dolj: Două proiecte în valoare de 10 milioane de euro, demarate de administrația județeană poze

„Este vorba de proiectul nostru de suflet, despre centrul Brâncuși, care a primit aprobare și acum intră pe precedura firească a lucrăririlor realizate pe fonduri europene, un obiectiv pe care cred că Craiova îl merită, fiind orașul în care Brâncuși spunea că s-a născut a doua oară. Celălalt, centrul turistic de agrement și sport cred că vine exact la momentul potrivit, acum când echipa noastră a promovat în prima divizie și va avea nevoie de o bază de pregătire la cele mai înalte standarde. Va f o bază cu două terenuri de fotbal, unul înierbat și unl cu gazon artificial i cu facilități pentru practcarea mai multor sporturi”, a declarat președintele CJ DOlj, Ion Prioteasa.

ou brancusi dorin stefan Prioteasa, CJ Dolj: Două proiecte în valoare de 10 milioane de euro, demarate de administrația județeană poze

Potrivit șefei ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu, proiectele vor fi cofinanțate din fonduri aferente exercițiului financiar 2007-2013 al UE, lucrările având termen limită de finalizare anul 2015, iar cota de contribuție a CJ Dolj va fi de 50 la sută din valoarea investiției.