Prioteasa, CJ Dolj: CJRAE – evoluție notabilă în cei 9 ani de activitate

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, îşi exprimă aprecierea pentru evoluţia notabilă înregistrată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) în decursul celor nouă ani de activitate, ascensiune care situează instituţia printre cele mai moderne și performante din ţară.

Cu ocazia aniversării CJRAE, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a reafirmat susţinerea pe care administraţia judeţeană o acordă iniţiativelor şi proiectelor menite să contribuie la dezvoltarea unui sistem educaţional de calitate.

„Se împlinesc nouă ani de când CJRAE Dolj îşi îndeplineşte cu succes misiunea asumată, o misiune importantă, prin care vine atât în sprijinul copiilor, încă de la primii paşi ai acestora în sistemul de învăţământ şi până la îndrumarea lor în privinţa carierei, la sfârşitul liceului, cât şi al părinţilor şi al cadrelor didactice.

Diversitatea acțiunilor desfăşurate și a serviciilor oferite, de la consiliere şi informare la educaţie pentru copiii cu deficienţe şi la campanii cu un puternic impact social, conturează dimensiunea unei instituții reputate, cu o largă recunoaștere națională, fiind una dintre cele mai moderne și performante din acest sistem.

Ne bucurăm că am putut fi alături de această frumoasă echipă încă de la început, de la înființarea CJRAE Dolj, susținând cu toată forța activitatea centrului, programele derulate și asigurând resursele financiare necesare pentru investiții în îmbunătățirea condițiilor de funcționare și a dotărilor.

Conducerea CJRAE a găsit mereu la consiliul județean deplina deschidere și un real suport și doresc să subliniez faptul că, în continuare, vom manifesta aceeași disponibilitate de a sprijini proiectele care ajută la creșterea calității actului de învățământ“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj, profesor dr. Marinela Dumitrescu, a afirmat: „Aniversăm nouă ani de existenţă, iar una dintre structurile pe care CJRAE le-a preluat împlineşte 24 de ani. Putem spune că suntem o instituţie nouă, dar și o instituţie cu experienţă în domenii precum consilierea psihopedagogică, terapia logopedică, medierea şcolară.

Din anul 2013 am preluat domenii noi de competenţă privind evaluarea socială, psihologică, medicală şi educaţională a copiilor, a elevilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale.

An de an, inițiem noi proiecte şi programe educaţionale pentru elevi, părinţi şi cadre didactice. Acum, cu prilejul aniversării, vom lansa programul educaţional «Tonomatul de vacanţă», aşteptat de foarte mulţi copii şi părinţi.

CJRAE Dolj are cea mai bună dotare dintre instituţiile de profil de la nivelul ţării, afirmaţie în sprijinul căreia aş aminti doar faptul că, din anul 2013, în cadrul centrului funcţionează primul laborator de evaluare psihologică, care dispune de un bogat pachet de instrumente.

Toate acestea s-au materializat cu sprijinul consiliului judeţean. Există o foarte bună colaborare şi o foarte mare deschidere a CJ Dolj faţă de educaţie şi cultură.“

În ultimii trei ani, Consiliul Județean Dolj a alocat Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională aproximativ 200.000 de lei pentru investiții în modernizarea sediului instituției și pentru achiziția de echipamente necesare desfășurării în bune condiții a activității.

 

BIROUL DE PRESĂ