Prioteasa, CJ Dolj: Bani europeni pentru culele Muzeului Olteniei

clm cj dolj 5 Prioteasa, CJ Dolj: Bani europeni pentru culele Muzeului Olteniei poze

Șeful CJ Dolj a anunțat azi demararea unui nou proiect euopean transfrontalier în colaborare cu bulgarii din Vratsa, sume importante urmând a fi investote pentru punerea în valoare a culelor date în grija Muzeului Olteniei din Craiova. 

Potrivit lui Ion Prioteasa, este vorba de un proiect transfrontalier în valoare de 3 milioane de euro, din care Doljul ar urma să ia „partea leului”, bnii europeni urmând a fi investiți în mai multe obiective de pe raza județului. Printre acestea, autoritățile județene mizează pe reabilitarea Casei Dianu, fostul sediu al Școlii Cornetti achiziționat de la CJ Dolj, precum și a culei de la Brabova, urmând ca cea de la Cernătești să fie pusă la punct din  fondurile Consiliului Județean.

cula E Nicolaescu 2010 2013 Prioteasa, CJ Dolj: Bani europeni pentru culele Muzeului Olteniei poze

În plus, a precizat Prioteasa, investițiile pentru punerea în valoare a celor două obiective nu se rezumă la clădirile propriu-zise.

„Mai avem, între cele două cule, un drum comunal. Îl vom prelua la CJ, îl transformăm în drum județean și îl asfaltăm, așa încât cele două cule să poată fi vizitate, apoi îl dăm înapoi comunităților locale. Mai avem , tot acolo, și pajiștea de la Gogoșu, care beneficiază de o faună deosebită, pe care vrem de asemenea să o punem în valoare”, a spus Ion Prioteasa, la ședința de joi a consiliului județean.