Prioteasa, către reprezentaţii Cooper Standard: sprijin orice investitor care produce un loc de muncă în acest județ!

prioteasa reprezentanti cooper standard Prioteasa, către reprezentaţii Cooper Standard: sprijin orice investitor care produce un loc de muncă în acest județ! poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanții Cooper Standard, una dintre cele mai prestigioase companii de componente auto din lume, care dezvoltă o investiție și la Craiova, deținând o fabrică în incinta uzinei Ford.
În cadrul întâlnirii, care a avut loc în sala de ședințe a consiliului județean, președintele Ion Prioteasa a făcut o scurtă prezentare a Doljului, scoțând în evidență investiția de la Aeroportul din Craiova, singurul din sudul României, centrul universitar de prestigiu, forța calificată de muncă, precum și oportunitățile investiționale.
„Este foarte important pentru noi că, prin așezarea companiei Cooper Standard la Craiova, s-au produs locuri de muncă. Salut și asigur de sprijin orice investitor care produce un loc de muncă în acest județ. Când veți considera că vă este necesară prezența noastră oriunde, gândiți-vă la noi ca la niște prieteni”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Janusz Rosner, manager Cooper Standard Craiova, a afirmat în cadrul întâlnirii cu conducerea CJ Dolj, că în fabrica pe care compania o dezvoltă în incinta Ford se vor produce tubulaturi auto pentru fluide și garnituri de etanșare.
„Producem pentru o gamă vastă de clienți. În cadrul fabricii noastre din incinta Ford numărul total de angajați va fi de 125 de persoane. Pe viitor, dacă avem undă verde de la managerii noștri din Polonia, vom lua în considerare dezvoltarea fabricii noastre și în afara Fordului.
Filiala noastră din Craiova este prima filială din Europa care va produce atât garnituri de etanșare, cât și tubulaturi pentru fluide. Zona de producție pentru tubulatura de fluide este deja instalată, iar cea pentru garniturile de etanșare va fi transferată în vară, în jurul lunii august”, a declarat Janusz Rosner, manager Cooper Standard Craiova.

prioteasa cooper standard Prioteasa, către reprezentaţii Cooper Standard: sprijin orice investitor care produce un loc de muncă în acest județ! poze
La întâlnirea cu reprezentanții companiei Cooper Standard au participat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, vicepreședintele CJ Dolj Cristinel Iovan și directorul Direcției de Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj, Ileana Măjină.
Concernul Cooper Standard a fost înființată în 1960, în Statele Unite ale Americii, compania dezvoltându-se constant în toată lumea. Compania se concentrează pe producerea de componente auto. Între clienții companiei Cooper Standard se regăsesc Ford, Audi, Volkswagen, Nissan, Renault, Jaguar sau Toyota. Din vara anului 2011, compania Cooper Standard se află și la Craiova, cu o fabrică în incinta uzinei Ford.