Prioteasa către Czeke: Nu dăm spitalele înapoi – video

m prioteasa aeroport Prioteasa către Czeke: Nu dăm spitalele înapoi   video poze

Preşedintele CJ Dolj spune că administraţia judeţeană nu are nici cea mai mică intenţie să dea înapoi cele două unităţi medicale preluate anul trecut de la Ministerul Sănătăţii.

Reacţia şefului CJ vine după ce, în ultimele zile, au reapărut discuţii la nivelul DSP Dolj şi al prefecturii cu privire la o eventuală comasare a unor unităţi medicale din judeţ. „Comasarea spitalelor este un subiect foarte sensibil. De fiecare dată când vine un ministru, acesta are o altă idee decât predecesorii săi. Nu se mai termină odată această problemă. S-a început o descentralizare acum şase luni de zile, nici nu au trecut bine cele şase luni şi vine domnul ministru cu o altă organizare şi ne cere să le dăm eventual înapoi spitalele pe care ni le-au dat sau să le comaseze cu altele. Păi nu au fost atâta timp în mâna dumnealor? Le făceau cum voiau de nu ne durea pe niciunul de niciun fel capul. Acum ni le-au dat în patrimoniul judeţului Dolj şi ca să le ia cineva din patrimoniul judeţului Dolj nu le poate lua decât prin hotărâre de consiliu judeţean pe care, să fie clar, nu o vor primi niciodată. De ce? Pentru că noi numai în cursul anului trecut am investit un milion de euro în două spitale – la Spitalul din Dăbuleni şi la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Leamna”, a spus preşedintele CJ Dolj.

Ion Prioteasa a atacat în special ideea comasării unităţii de la Leamna, aflată acum în subordinea CJ Dolj, cu Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, din ograda primăriei, teză susţinută la un moment dat de prefectul de Dolj Eugen Georgescu. “Spitalul de la Leamna este un spital cu tradiţie, construit de Charles Laugier acum aproape o sută de ani, care se adresează unor oameni în grea suferinţă, care dacă sunt lăsaţi liberi pe stradă îi pot contamina şi pe cei din jur, motiv pentru care CJ Dolj susţine ca în continuare acest spital să rămână în pădurea de la Leamna şi să nu treacă nici la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi nici la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova”, a spus Prioteasa.