PRINŢUL BROASCĂ în Premieră la Teatrul pentru copii şi tineret “Colibri”

colibri printul broasca PRINŢUL BROASCĂ în Premieră la Teatrul pentru copii şi tineret “Colibri” poze

În data de 2 februarie, la orele 12:00, la Teatrul Liric “Elena Teodorini”, Teatrul pentru copii şi tineret “Colibri” prezintă premiera spectacolului “Prinţul Broască”, după Fraţii Grimm, cu premiera oficială în data de 2 februarie.
Regia spectacolului este semnată de Todor Valov (Bulgaria), scenografia de Stefka Kyuvlieva (Bulgaria), scenariul fiind realizat de Veselin Boidev (Bulgaria).
Tripleta de realizatori bulgari ai spectacolului este completată de altă tripletă, de constructori de păpuşi bulgari şi anume: Peter Cekunov, Ganka Kirilova, Aurelia Sadovska.
În distribuţie: Cosmin Dolea, Oana Stancu, Adriana Ioncu, Alis Ianoş.
„ O poveste despre importanţa, responsabilitatea şi consecinţele promisiunilor personale, un spectacol amuzant, vivace, comic, în stilul operei buffe, totul acompaniat de muzica clasică şi vitală a lui W.A.Mozart. „ (Todor Valov)

TODOR VALOV, regizor Bulgaria

A absolvit Academia Naţională de Teatru şi Film din Sofia, specializările regie şi actorie.
A montat peste 50 de spectacole în teatre de păpuşi din Bulgaria, Serbia, România, Germania, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina.
A obţinut numeroase premii, între care:
– Premiul pentru regie în Festivalul Internaţional al Teatrelor de păpuşi de la Kragujevac (Serbia) cu spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului”, montat la Teatrul Colibri – Craiova (2011)
– Premiul pentru regie şi pentru cel mai bun spectacol şi Premiul UNIMA – Serbia în Festivalul Naţional al Teatrelor de Păpuşi – Subotica (Serbia) cu spectacolul „Lacul lebedelor” montat la Teatrul de păpuşi Kragujevac – Serbia (2012)
– Premiul Uniunii Actorilor din Bulgaria pentru cel mai bun spectacol de teatru de păpuşi pentru „Fata de aur” la Teatrul Metropolitan de Păpuşi din Sofia (Bulgaria) în anul 2001
Spectacolele purtând marca „Todor Valov” s-au deplasat în Festivaluri Internaţionale ale Teatrelor de Păpuşi din ţări precum: Austria, Slovenia, Spania, China, Cehia, Muntenegru, Serbia, Ucraina, România.
La Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri” a mai montat spectacolele: „Răţuşca cea urâtă”, „Fata babei şi fata moşneagului”.

M A N A G E R,
Doina Berceanu