Prinşi în flagrant, de jandarmi, furând dintr-un autoturism

m defilare jandarmi Prinşi în flagrant, de jandarmi, furând dintr un autoturism poze

Joi, 21 februarie a.c., în jurul orei 02.30, o patrulă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, aflată pe timpul executării unei acţiuni punctuale în municipiul Craiova, s-a sesizat din oficiu despre faptul că, pe strada Henri Coandă, din Craiova, în parcarea din spatele blocurilor 47-48, doi tineri sustrăgeau obiecte dintr-un autoturism Dacia.

Patrula de jandarmi i-a somat verbal pe cei doi tineri să înceteze activitatea, moment în care aceştia au încercat să fugă de la locul faptei dar, în scurt timp, jandarmii au reuşit să-i imobilizeze, încătuşeze şi să-i conducă la sediul Secţiei 3 Poliţie, pentru a fi stabilite împrejurările în care s-a produs fapta.

Jandarmii au identificat persoanele în cauză, stabilind că se numesc F. Iustin Marinel, domiciliat în comuna Apele Vii, judeţul Dolj şi M. Cristinel Ionuţ, domiciliat în comuna Celaru, judeţul Dolj, ambii în vârstă de 17 ani, primul având rolul de a-l anunţa pe celălalt în situaţia în care ar fi apărut cineva în zonă, iar cel de-al doilea săvârşind fapta în sine. M. Cristinel Ionuţ (cu antecedente penale) a deschis portiera autoturismului Dacia, cu ajutorul unei şurubelniţe, reuşind să sustragă din acesta radio CD-ul, în valoare de 200 lei.

Cei doi au fost conduşi la Secţia 3 Poliţie, iar în urma audierilor a fost identificat şi cel de-al treilea tânăr participant la furt, în persoana lui V. Daniel, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în comuna Celaru, judeţul Dolj, care îi aştepta pe ceilalţi doi, într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, cu ajutorul căruia ar fi trebuit să părăsească mai repede locul faptei.

Prejudiciul a fost recuperat şi înapoiat proprietarului, iar cei trei tineri au fost predaţi Secţiei 3 Poliţie pentru continuarea cercetărilor, făcându-se vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu publicul – Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova