Primul cap spart în campanie. PDL – PSD, război în primăria Daneți, cu finalizare la Urgență

Pesediștii doljeni au înregistrat prima victimă de campanie, în persoana vicelui organizației locale din Daneți, Ion Diaconescu, care a ajuns cu capul spart la Spitalul de Urgență din Craiova, după ce a dat nas în nas în primăria din localitate cu pedelistul Ștefan Cioablă.

psd urgenta Primul cap spart în campanie. PDL   PSD, război în primăria Daneți, cu finalizare la Urgență poze

Social-democrații susțin că Ion Diaconescu a fost lovit în sediul primăriei din Daneți, chiar în biroul primarului, lăsat liber de edilul-șef al comunei pe perioada de arest preventiv, și-i acuză pe pedeliști că le-au altoit omul cu o cheie de mașină.

„Omul nostru a intrat în primărie să facă o copie xerox, când a fost apucat de acest Cioablă și alți tovarăși ai acestuia și tras în biroul primarului. Nu știe exact cu ce-a fost lovit în cap, că e destul de bulversat acum, dar presupune că era vorba de o cheie sau o manivelă de la o mașină. L-au aruncat apoi plin de sânge pe scările primăriei și a ajuns cu salvarea la Spital”, a declarat vicepreședintele PSD Dolj, Mihai Neațu.

De cealaltă parte a „dezbaterii” contondente, reprezentanții PDL, prin vocea președintelui organizației județene Marian Jean Marinescu, spun că așteaptă ca autoritățile în drept să lămurească toate aspectele conflictului de la Daneți, inclusiv, spune Marinescu, alcoolemia pesedistului implicat. „Eu îmi doresc ca autoritățile în drept să-și facă treaba cât mai repede și să stabilească exact ce s-a întîmplat acolo. Mi-aș dori ca și PSD să aibă aceeași atitudine. Și mi-ași mai dori ca autoritățile să stabilească, dar foarte foarte repede, și dacă acest Diaconescu era băut în momentul în care a intrat în primărie, pentru că eu am auzit o altă poveste decât ce spun cei de la PSD”, a declarat Marinescu.

 

Reprezentanții IPJ Dolj susțin că la această oră polițiștii investighează incidentul petrecut la primăria Daneți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe, așteptând însă și plângerea persoanei care se declară victimă, precum și certificatul medico-legal, după cum a precizat purtătorul de cuvânt, Alin Apostol.

 

Trebuie spus că Ștefan Cioablă este consilierul local pe care colegii de la PDL și PNL au încercat să-l impună ca și viceprimar, înlocuindu-l pe titularul funcției de la PSD, hotărârea adoptată de consiliul local din Daneți neprimind însă viza de legalitate din partea prefecturii Dolj.