Primele contracte pentru Craiova-Pitești, semnate în Bănie

Șeful CNAIR Narcis Neaga a semnat la Craiova contractele de proiectare și execuție pentru primele două loturi ale drumului expres Craiova Pitești, în prezența oficialităților locale și a unui lot consistent de parlamentari social-democrați, în frunte cu Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda.

Cele două contracte vizează segmentul Craiova – Slatina al drumului expres în regim de autostrada, partea a doua compusă din două loturi ce  completează traseul până la Pitești urmând să fie scoase din nou la licitație de CNAIR în urma unor contestații aprobate de instanțele de judecată.

Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj: „Astăzi pornește în sfârșit drumul Craiova Pitești. Este unul dintre cele mai frumoase cadouri de Crăciun pe care le primim”.

Claudiu Manda, vicepreședinte al Senatului: „Este un proiect pe care ne-am angajat că-l vom susține în calitate de parlamentari, încă de la primirea mandatelor, în 2016 și e primul lucru pe care l-am cerut, atât la discuțiile din partid cât și în relația cu Guvernul. Vă anunț de asemenea că nu am renunțat nici la variante de legătură cu Bucureștiul prin sud, așa numita autostradă a Sudului, dar nici la tronsonul Craiova – Calafat.”

Lia Olguța Vasilescu, deputat: „Din păcate nu voi putea superviza personal acest proiect din postura de ministru al Transporturilor, dar sper ca va fi realizat cât mai repede. Reprezintă un proiect crucial pentru dezvoltarea acestei regiuni. A întârziat destul. Numai în România e posibil ca o firmă care nici măcar nu participă la licitație să poată bloca timp de doi ani un asemenea proiect vital. Știm cu toții ce se întâmplă pe acest traseu, ce se întâmplă la Balș. Glumele cu Balșul le-au depășit deja pe cele cu Caracalul”.