“Primarul” Olguţa Vasilescu vrea CET II la primăria Craiova

olguta fifor Primarul Olguţa Vasilescu vrea CET II la primăria Craiova poze

Candidatul USL la primăria Craiova, Olguţa Vasilescu, a declarat ieri că, în calitate de viitor primar, doreşte să oprească privatizarea CET Oltenia. Mai apoi, Olguţa Vasilescu ar dori să facă demersurile necesare pentru ca CET II să intre în ograda municipalităţii.

“Solicităm stoparea imediată a procesului de privatizare a companiilor strategice, inclusiv a Complexului Energetic Oltenia care deţine şi CET-urile dinCraiova. Oraşul nostru este alimentat cu energie termică dela CET II în proportie de 90%. Ca primar aş solicita ca CET II să treaca în subordinea primăriei pentru că am avea o serie de avantaje.

Se pot accesa fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Acum, Craiova nu poate accesa aceste fonduri europene, pentru că doar sursa primară poate. Am rezolva, astfel problema poluării, a cenuşii din Bariera Vâlcii şi nu numai. Există mai multe primării în România care au accesat fonduri europene pentru CET-urile din subordine şi am să vă dau şi câteva exemple: Bacău, Botoşani, Suceava ş.a.

Astfel, aş avea control direct asupra preţului de productie, în condiţiile în care producem energie electrică – produs primar şi energie termică – ca produs secundar. Devenind producător de energie electrică pe piaţa românească, se obţin acele certificate verzi care se tranzacţioneaza pe bursă şi astfel se pot obţine venituri serioase. Am putea astfel, moderniza sursa primară, CET-ul şi reteaua primară de distribuţie, mai exact reţeaua dintre CET şi Punctele Termice, dar şi reţeaua secundară de distribuţie, între punctele termice şi blocuri”, a declarat Olguţa Vasilescu