Primăria ieftinește căsătoria, dar scumpește hârțogăria

primaria craiova fatada Primăria ieftinește căsătoria, dar scumpește hârțogăria poze

Edilii au pus în dezbatere publică taxele și impozitele locale pentru anul următor

Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor în municipiul Craiova pe anul 2018 a fost postat pe portalul de internet al municipalității craiovene, la pachet cu cele 22 de anexe referitoare la dările datorate de craioveni începând cu prima zi a anului următor.

 

Potrivit anunțului postat de angajații primăriei Craiova, contribuabilii, fie ei persoane fizice sau juridice, au răgaz să-și dea cu părerea despre proiectul de stabilire a taxelor și impozitelor locale pâna în ultima zi a acestei luni, dată la care va avea loc, probabil, ședința de consiliu local prin care documentul va fi aprobat. „Persoanele fizice sau persoanele juridice interesate pot depune propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, până la data de 30.11.2017, la Centrul de Informatii pentru Cetățeni din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, str A.I. Cuza nr. 7, prin fax: 0251.411.561, e-mail: consultarepublica@primariacraiova.ro”, se arată în anunțul postat de edili.

Urgența, la mare preț în primărie

Printre modificările propuse în materie de taxe și impozite locale, se remarcă prevederile referitoare la taxele speciale ale proiectului de hotărâre supus dezbaterii publice, unde edilii propun introducerea unui calup întreg de taxe de urgență, cu cuantum variabil, pentru serviciile prestate populației. Este vorba în principal de obținerea diverselor avize și autorizații, ori a documentelor solicitate de contribuabili, cei aflați în criză de timp având posibilitatea să obțină actele mai rapid, cotizând la bugetul local cu sume de câteva ori mai mari decât cele percepute în mod obișnuit. De menționat că perioadele de eliberare a documentelor pentru care se achită „taxa de urgență” sunt de câteva zile, singurele documente eliberate în regim de urgență în termen de o zi fiind banalul CNS, certificatele/dovezile de stare civilă și declarațiile/cererile privind impozitele locale pe mijloacele de transport. Nivelul minim al „taxei de urgență” este de 50 de lei, după cum se arată în proiectul de hotărâre postat pe site-ul municipalității.

INTEGRAL în INDISCRET