Primăria Craiova vrea 150 de milioane de euro din fonduri europene

Edilii craioveni au prezentat o parte din proiectele pentru care speră să atragă finanţare de la UE.  Din câteva zeci de investiţii municipale pentru care se mizează pe sprijinul financiar european, doar o mică parte a ajuns la stadiul semnării contractelor de finanţare, restul fiind în faza premergătoare de verificare.

Primăria Craiova a obţinut însă deja prima aprobare pe o cerere de rambursare, în contul proiectului de reabilitare a Parcului ”Romanescu”.
Primarul Mihail Genoiu spune că municipalitatea craioveană este implicată în acest exerciţiu financiar în proiecte cu finanţare europeană de peste 580 de milioane de euro. Trebuie ţinut însă cont că edilii craioveni includ la acest capitol şi faza a doua a masterplanului judeţean de apă şi canalizare, în valoare de peste 400 de milioane de euro, proiect derulat însă prin ADI Oltenia, chiar dacă o parte consistentă din valoarea totală e antamată pentru investiţii destinate Craiovei. „Avem proiecte de aproximativ 150 de milioane de euro. Acestea se află în diverse stadii: pentru unele am semnat deja contractele de finanţare, cum sunt proiectul privind reabilitarea Parcului «Romanescu» şi a casei Rusănescu, altele în care procedura prealabilă a fost îndeplinită şi semnarea contractelor de finanţare va avea loc în perioada imediat următoare şi altele care sunt în verificare, la ADR sau la minister. Dacă adăugăm la acestea şi proiectul de extindere a sistemului de apă şi canalizare al CAO, de 434 de milioane de euro, valoarea ajunge la peste 580 de milioane de euro. Trebuie spus că din cele 434 de milioane de euro, 257 de milioane sunt destinate pentru lucrări în Craiova”, a spus primarul Mihail Genoiu.

RAT sparge gheaţa în domeniul vehiculelor electrice cu 17 tramvaie