Primăria Craiova urneşte programul de modernizare al RAT

autobuze rat craiova Primăria Craiova urneşte programul de modernizare al RAT poze
Edilii au comandat un studiu de oportunitate pentru necesarul de autobuze şi tramvaie noi.

Municipalitatea craioveană intenţionează să cumpere tramvaie şi autobuze noi pentru transportul în comun printr-un proiect cu finanţare europeană. Până să lanseze la apă proiectul propriu-zis, edilii cer un studiu de oportunitate cu care să completeze dosarul de finanţare.

Procedura de achiziţie publică prin care Primăria Craiova vrea să obţină „servicii de consultanţă în domeniul sistemelor de transport” a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice la sfârşitul lunii trecute, termenul stabilit pentru deschiderea ofertelor fiind 12 decembrie. Edilii pun la bătaie un contract pentru realizarea unui „studiu de oportunitate privind înnoirea parcului de vehicule de transport public urban pentru municipiul Craiova – Achiziţia de autobuze noi şi achiziţia de tramvaie noi”, cu o valoare estimată de aproape 100.000 de lei. Studiul este necesar pentru demararea primului proiect major cu cofinanţare europeană în acest exerciţiu financiar al UE. „Municipiul Craiova intenţionează să solicite finanţare nerambursabilă în cadrul Domeniului de intervenţie 4.1 pentru achiziţionarea de autobuze şi tramvaie noi, conform Listei aprobate a proiectelor propuse pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Strategiei integrate de dezvoltare urbană şi Planului de mobilitate urbană durabilă. Pentru a putea solicita finanţare în cadrul acestui program este necesară realizarea documentelor adiacente cererii de finanţare, respectiv a memoriului justificativ (studiului de oportunitate) privind achiziţia de autobuze noi şi tramvaie noi”, se arată în anunţul postat de edili în SEAP.

Proiect de 20 de milioane de euro
Potrivit administratorului public al Craiovei, Sorin Manda, edilii ar putea demara proiectul propriu-zis în prima parte a anului viitor, edilii mizând pe achiziţia a câteva zeci de mijloace de transport în comun noi, în baza planului de mobilitate urbană adoptat anterior şi a studiului de oportunitate scos acum la licitaţie.

INTEGRAL în INDISCRET