Primăria Craiova stinge lumina sâmbătă pentru Ora Pământului

m primaria craiova Primăria Craiova stinge lumina sâmbătă pentru Ora Pământului poze

Edilii sting lumina în primărie şi pe AI Cuza sâmbătă seară, timp de o oră, cu ocazia Orei Pământului.  “Pe 27 martie, de la 20.30, Primăria Craiova şi WWF România, alături de partenerii şi susţinătorii organizaţiei va da tonul stingerii luminilor din clădiri proeminente şi instituţii locale. Craiova şi România se alătură pentru a doua oară campaniei globale Earth Hour (Ora Pământului), până acum cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile.
Sâmbătă, 27 martie 2010, milioane de oameni de pe toate continentele vor stinge lumina pentru o oră, pentru a arăta lumii ce se poate face pentru a rezolva problema încălzirii globale.
Earth Hour 2010 va fi cea mai mare manifestare globală şi totodată un vot pentru Planetă.
În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. Construcţii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square au rămas în întuneric. Celebrităţi din lumea filmului, a muzicii şi a artei s-au alăturat iniţiativei WWF.
În 2009, aproape un miliard de oameni din 4100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. Campania Earth Hour 2009 a devenit, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.
Instituţia Primarului municipiului Craiova invită toţi craiovenii să stingă lumina pe data de 27 martie, într-un gest ecologic devenit deja o tradiţie.
Craiova participa in acest an la campania Earth Hour 2010.
Un marş al solidarităţii cu cele peste 4000 de oraşe din 92 de ţări ale lumii care participă la proiectul mondial „Earth Hour 2010”, va avea loc sâmbătă, 27 martie 2010, la Craiova, de la ora 20.30 pe traseul Universitate – Piaţa Teatrului Naţional „Marin Sorescu” – Primărie – Piaţa „Mihai Viteazul”. Pe traseul marşului, începând cu ora 20.30, timp de o oră iluminatul stradal va fi stins.
WWF transmite în acest an mesajul campaniei prin intermediul a doi ambasadori Earth Hour : ambasadorul britanic la Bucureşti, Robin Barnett şi Zoli Toth, membru al trupei Sistem”, precizează un comunicat al Primăriei Craiova.