Primăria Craiova: Proiect de Hotărâre de Guvern cu 192 de miliarde pentru datoriile la energia termică

comunicatus Primăria Craiova: Proiect de Hotărâre de Guvern cu 192 de miliarde pentru datoriile la energia termică poze

Proiect de hotarare de Guvern privind repartizarea catre municipiul Craiova a sumei de 19.283 mii lei pentru achitarea obligatiilor catre furnizorii de energie termica.
In urma demersurilor facute in cursul saptamanii trecute, primarul municipiului Craiova Antonie Solomon a primit astazi o instiintare de la Ministerul Administratiei si Internelor, privind alocarea in sedinta de Guvern de maine a sumei de 19.283 mii lei, suma ce va putea fi utilizata exclusiv pentru achitarea obligatiilor catre furnizorii de energie termica. In acest fel, zilele urmatoare se va debloca situatia generata de intreruperea furnizarii agentului termic de catre CET II Craiova si implicit din partea Regiei de Termoficare catre asociatiile de proprietari.
De astazi Regia de Termoficare Craiova  a inceput si furnizarea de caldura catre asociatiile care nu au debite restante, printre acestea numarandu-se asociatii din zona centrala, Calea Bucuresti, Brazda, Valea Rosie. Masura va continua cu asociatiile care solicita furnizarea caldurii si nu inregistreaza mari debite la plata. De asemenea, beneficiaza de apa calda si caldura unitatile de invatamant, spitalele si alte institutii publice.
“Am discutat saptamana trecuta cu secretarul de stat pentru comunitatile locale, Gheorghe Emacu si cu alti reprezentati din Ministerul Administratiei si Internelor, care mi-au promis sprijin in deblocarea acestei situatii. Le multumesc pentru ca s-au tinut de cuvant si asa cum am promis la randul meu, astfel se rezolva problema furnizarii apei calde si caldurii, in perioada urmatoare. Regret faptul ca unii au speculat electoral o astfel de situatie, incercand sa-si faca imagine pe seama  problemelor cu care se confrunta populatia Craiovei. Craiovenilor de buna-credinta le garantez ca au un primar caruia ii pasa de problemele lor. In perioada urmatoare vom demara actiuni concertate de recuperare a debitelor de la cetateni, pentru ca nu putem lasa familiile care platesc din Craiova sa sufere din cauza datornicilor. Nu vom tolera rau-platnicii, iar asociatiile cu mari debite vor avea in continuare de suferit, daca nu se intelege ca trebuie recuperate restantele”, a declarat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova.
Conditiile de acordare a unui astfel de sprijin financiar sunt prevazute in Schema de ajutor de stat acordat operatorilor economici care presteaza serviciul de interes economic general de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice in sistem centralizat catre populatie, aprobata prin Ordinul comun al ministrului Administratiei si Internelor si ministrului Finantelor Publice nr. 252/ 2917/2009.
Nota de fundamentare pentru Proiectul hotararii de Guvern ce va fi adoptata maine poarta semnatura ministrului Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas si a ministrului Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.