Primăria Craiova: Plata impozitelor cu cardul, online şi la agenţiile BRD

Pentru asigurarea calităţii serviciilor privind colectarea impozitelor şi taxelor locale oferite cetăţenilor, începând cu data de 17.03.2014, Primăria Municipiului Craiova, prin Direcţia Impozite şi Taxe a demarat procedura de încasare a impozitelor şi taxelor locale prin ghişeele Agenţiilor BRD – Groupe Societe Generale din Municipiul Craiova, aflate în următoarele locaţii:

 

Unitate BRD

Adresa

Cartier

1

SUCURSALA CRAIOVA

Craiova -B-dul Carol I nr4 , blM6 , parter CENTRU-UNIVERSITATE

2

AG.MIHAI VITEAZU

Craiova, str Mihai Viteazu nr 2A CENTRU – Muzeu Arta

3

AG. OLTENIA

Craiova,str.Fratii Golest, nr.2, bl,M18, parter CENTRU-Piata

4

AG. THEODOR AMAN

Craiova, str.Unirii, nr.50 CENTRU- POSTA

5

AG.CRAIOVA EST

Craiova, Clea Bucuresti , bl.R2 parter CALEA BUCURESTI – Kaufland

6

AG.I.D. SARBU

Craiova, Calea Buc.bl.N16-17,parter CALEA BUCURESTI-Helin

7

AG.BRAZDA LUI NOVAC

Craiova, Str Brazda Lui Novac bl.C8b-parter BRAZDA

8

AG. EUGENIU CARADA

Craiova, str. Paltinis, nr.79, bl K19-K20, parter BRAZDA

9

AG. ROCADA

Craiova, bld Dacia , nr.108, bl.M8,parter BRAZDA

10

AG. SIMPLON

Craiova, str,1 DECEMBRIE 1918, NR.27 BRAZDA

11

AG. MACULUI

Craiova, str. Macului, nr.1A CRAIOVITA NOUA

12

AG.CRAIOVITA NOUA

Craiova,Str. George Enescu, nr.100, bl.41A CRAIOVITA NOUA

13

AG BARBU CRAIOVESCU

Craiova , str. Tineretului (Cv noua) bl. 146A, sc.1 CRAIOVITA NOUA

14

AG.CETATEA BANIEI

Craiova,Bld Dacia, nr.136,bl.G, sc.1 GARA

15

AG.CL SEVERINULUI

Craiova,Bld T.Titulescu,nr.35,bl.I5-spatiu com CALEA SEVERINULUI

16

AG.VALEA ROSIE

Craiova, str. Henri Coanda,nr.54,bl.P1, parter VALEA ROSIE

17

AG.ROVINE

Craiova,Str. N. Iorga, nr.114,bl.A62-spatiu com ROVINE

18

AG.1 MAI

Bld 1 Mai , nr.82, bl.A7 1 MAI-PELENDAVA

19

AG. ION OBLEMENCO

Craiova, str. Stirbei Voda, nr.19, bl.D3a-bl D4a,parter 1 MAI-CIUPERCA

20

AG AEROPORT

Craiova, str Calea Bucuresti, nr.325 CALEA BUCURESTI-Aeroport

Pentru emiterea înştiinţării de plată sau pentru furnizarea de informaţii despre bunurile impozabile aflate în patrimoniu şi informaţii privind cuantumul impozitelor şi/sau taxelor datorate de contribuabili către bugetul local al municipiului Craiova, Direcţia Impozite şi Taxe pune la dispoziţie pagina internet de informare http://impozite.primariacraiova.ro. Accesul pe pagina de informare se face pe bază de utilizator şi parolă, credenţiale emise către contribuabili şi cu ocazia trimiterii înştiinţărilor de plată anuale.

În cazul contribuabililor care nu deţin cont de acces acesta se poate obţine de la Direcţia Impozite şi Taxe a Municipiului Craiova pe bază de cerere şi a xerocopiei după actul de identitate.

Plata la ghişeele agenţiilor BRD – Groupe Societe Generale se va face cu prezentarea înştiinţării de plată emisă de pe pagina de informare asupra taxelor şi impozitelor http://impozite.primariacraiova.ro . Înştiinţarea de plată generată de pe pagina electronică menţionată mai sus trebuie emisă în luna curentă în care se efectuează plata pentru că aceasta cuprinde sumele actualizate lunar, în cazul în care termenele de plată au fost depăşite.

În cazul în care sumele achitate cuprind Taxa parcare aferentă mijlocului de transport înregistrat în municipiul Craiova, vinieta aferentă acestei taxe de parcare se ridică, prin prezentarea chitanţei cu care această taxă a fost achitată, de la sediul Direcţiei Impozite şi Taxe a Municipiului Craiova, Calea Bucureşti nr.51C în incinta Pieţei Centrale, şi de la punctele de încasare din următoarele locaţii: punct de încasare strada Mitropolit Firmilian nr.14, punct de încasare Craioviţa Nouă – bulevardul Oltenia bl. 65A1 la parter, punct de încasare Palace – strada A.I.Cuza – clădirea Palace.

Vă aducem la cunoştinţă, cu aceasta ocazie, că la nivelul Primăriei Municipiului Craiova plata impozitelor şi taxelor datorate se poate efectua şi cu cardul bancar, pe bază de utilizator şi parolă, în condiţii de maximă securitate şi comision zero, şi prin intermediul paginii web www.ghiseul.ro. Utilizatorul şi parola vor fi puse la dispoziţia contribuabililor prin completarea cererii privind emiterea/schimbarea informaţiilor de autentificare în Sistemul Naţional Electronic de Plată a Taxelor şi Impozitelor utilizând Cardul Bancar pe care o găsiţi pe pagina web a Primăriei Municipiului Craiova, www.primariacraiova.ro secţiunea INFORMAŢII UTILE > IMPOZITE ŞI TAXE > IMPOZITE ONLINE sau la ghişeul de informaţii al Direcţiei Impozite şi Taxe a Municipiului Craiova. Cererea depusă trebuie să aibă anexată o copie după actul de identitate.

Totodată răman la dispoziţia dumneavoastră modalitaţile uzuale de plată:

  • plata la ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe a Municipiului Craiova din Calea Bucureşti nr.51C (în incinta Pieţei Centrale) , precum şi la cele 3 puncte de încasare şi anume punct de încasare strada Mitropolit Firmilian nr.14, punct de încasare Craioviţa Nouă – bulevardul Oltenia bl. 65A1 la parter, punct de încasare Palace – strada A.I.Cuza – clădirea Palace la parter şi punct de încasare aflat în incinta Judecătoriei Craiova, doar pentru taxe judiciare de timbru;

  • plata prin ”Ordin de plată” la oricare din instituţiile bancare de pe raza municipiului Craiova.

  • plata prin ”Mandat poştal” la oricare din punctele de lucru ale S.N. Poşta Română S.A.

  • plata prin internet-banking oferită de majoritatea instituţiilor bancare, în cazul în care deţineţi un astfel de cont on-line de plată.

Din dorinţa de a fi mereu lângă cetăţenii Municipiului Craiova, Primaria Municipiului Craiova va continua sa îmbunătăţească serviciile oferite pentru a facilita accesul la informaţie şi la metode moderne de plată.