Primăria Craiova: Olguţa şi Nicoli, pe urmele biscuiţilor turceşti la Istanbul

Cristian Diaconeasa Lia Olguta Vasilescu Alp Erk phixr Primăria Craiova: Olguţa şi Nicoli, pe urmele biscuiţilor turceşti la Istanbul poze

O delegație formată din primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, Marin Nicoli – directorul Parcului Industrial Craiova, și Cristian Diaconeasa – Consulul României pe probleme economice la Istanbul, s-a aflat ieri, 22 octombrie, la sediul firmei Eti Gida Sanayi ve Ticaret A.Ș. Societatea amintită va investi în deschiderea fabricii de la Craiova (prima din afara Turciei) aproximativ 30 milioane de euro și va angaja la Craiova 350 de personae. Produsele ETI se vând acum în 155 000 magazine tradiționale din Turcia, în 17 000 de magazine din școli și universități și în peste 7000 de supermarketuri, iar producția este exportată în țări din Orientul Mijlociu, fosta URSS, SUA, Australia și Uniunea Europeana, printre care și România.
Societatea Eti Gida Sanayi ve Ticaret A.Ș are în prezent peste 6000 de angajați în Turcia și este lider de market pentru produse de panificatie, deținând aproximativ 40 la sută din piață, cu vânzări de 1 miliard de dolari în 2013.
Compania ETI GIDA SANAYI ve TICARET A.Ş din Turcia a derulat pe parcursul a patru luni un program de prospectare în vederea extinderii activităţii în zona Uniunii Europene. După mai multe vizite în diverse locuri din România şi după mai multe întâlniri cu primarul Lia Olguța Vasilescu, echipa managerială a firmei turceşti a decis amplasarea fabricii în Parcul Industrial Craiova.
Firma ETI GIDA SANAYI ve TICARET A.Ş a deschis deja o filială în Romania sub denumirea ETI EUROPEAN FOOD INDUSTRIES S.A., al cărei sediu social a fost stabilit în clădirea Incubator de Afaceri din Parcul Industrial Craiova.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Craiova