Primăria Craiova: Mesajul viceprimarului Stelian Bărăgan de ZIUA IMNULUI NAȚIONAL

 

 

 

 

“Pentru toți românii, astăzi este o zi specială – Ziua Imnului Național. O zi pentru care nimeni nu are nevoie de pregătire, pentru că nu credem să existe copil, tânăr sau adult care să nu cunoască versurile imnului național. Această zi festivă este un prilej de a fi mândri de istoria, de cultura şi de moștenirea noastră spirituală.

Imnul Deșteaptă-te, române! își are originea în poemul «Un răsunet», redactat şi publicat de poetul Andrei Mureşanu în timpul Revoluţiei de la 1848 și care a fost considerat, de marele Nicolae Bălcescu, „Marseilleza românilor”.

Transpus pe note muzicale de către Anton Pann, imnul a devenit un cântec foarte drag românilor, insuflându-le curaj în momente cruciale ale istoriei. Versurile lui Andrei Mureșanu și muzica lui Anton Pann au inspirat dintotdeauna masele de oameni care se luptau pentru țară, devenind simbol al libertății românilor. În același timp, imnul îi însoțește pe români și în cele mai frumoase momente din viața lor, atunci când marii sportivi îl fredonează pe prima treaptă a podiumului, în competiții internaționale.

În zi de sărbătoare, vă îndemn să onorăm acest simbol național și să îl intonăm cu mândrie de cât mai multe ori, să le insuflăm celor mai mici dintre craioveni dorința de a-și cunoaște valorile țării în care s-au născut”, a transmis viceprimarul Stelian Bărăgan, cu ocazia Zilei Imnului Național al României.

 

 

                SERVICIUL IMAGINE

          PRIMĂRIA CRAIOVA