Primăria Craiova mai taie din procentele restante la proiectele finanţate din fonduri UE. Olguţa: „Rămânem campionii României”

Restanţele la finalizarea proiectelor derulate de Primăria Craiova pe fonduri europene, care au stârnit recent îngrijorare printre consilierii municipali, se vor reduce până la finalul acestui an, spune primarul Lia Olguţa Vasilescu. Investiţiile care vor necesita aport financiar consistent de la bugetul local sunt reabilitarea Parcului Nicolae Romanescu şi reabilitarea termică a blocurilor, ambele proiecte fiind date în execuţie abia în toamna acestui an.

Edilul-şef arată că principala cauză a întârzierilor înregistrate la implementarea investiţiilor pe fonduri europene o constituie calitatea proiectelor cu care a lucrat municipalitatea, estimând însă că procentul de finanţare care va trebui acoperit de vistieria locală va scădea. „Parcarea subterană eu zic că se va închide în proporţie de 98 la sută. Cel puţin aşa ne spune constructorul. Ne-a încurcat foarte tare faptul că proiectantul nu a venit timp de şase luni de zile să schimbe proiectul, ca să putem construi acea scară. Dar, practic, intrăm pe partea noastră de cofinanţare, pe care oricum trebuia să o asigurăm. La Business Center, ştiţi că e o clădire de afaceri, pe care eu nu aş fi făcut-o, dar, mă rog, era pe proiect, ne-am trezit cu o situaţie absolut specială: toaletele erau prevăzute cu ziduri de sticlă. Aşa era proiectul. Vă daţi seama că nu era foarte confortabil. Până la urmă, nici firma nu a vrut să-şi mai asume continuarea acestui contract. Este o investiţie foarte mică, va rămâne 2 – 3 la sută din ea şi probabil va trebui să reluăm licitaţia, să vedem cine vine, cu ce idee, pentru aceste toalete să finalizăm proiectul până la mijlocul anului viitor”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Integral în INDISCRET