Primăria Craiova: Întrunire cu primarii doljeni pentru firul II al aducțiunii de la Izvarna

cao izvarna mitrita olguta prioteasa manda 3 Primăria Craiova: Întrunire cu primarii doljeni pentru firul II al aducțiunii de la Izvarna poze

 

Astazi, 27.08.2015, Primarul Municipiului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, impreuna cu deputatul Claudiu Manda, presedintele Consiliului Judetean  Dolj, Ion Prioteasa, dar  si mai multi primari din judetul Dolj s-au intalnit cu reprezentantii firmei care se ocupa de proiectarea  Firului II de aductiune Izvarna pentru a vedea care este stadiul lucrarilor.

cao izvarna mitrita olguta prioteasa manda 20 Primăria Craiova: Întrunire cu primarii doljeni pentru firul II al aducțiunii de la Izvarna poze

Datorita acestui proiect atat in municipiul Craiova, cat si in restul localitatilor din judet va fi rezolvata problema legata de deficitul de apă.

cao izvarna mitrita olguta prioteasa manda 23 Primăria Craiova: Întrunire cu primarii doljeni pentru firul II al aducțiunii de la Izvarna poze

Conducta va avea 80 de km, iar investitia totala se ridica la suma de 140 de milioane de euro, fonduri europene obtinute de catre Primaria Craiova.

Proiectul, unul dintre cele mai importante din centrul si estul Europei, a fost demarat pe data de 30 aprilie 2015, urmand ca in ianuarie 2016 sa fie finalizat studiul de fezabilitate.

cao izvarna mitrita olguta prioteasa manda 30 Primăria Craiova: Întrunire cu primarii doljeni pentru firul II al aducțiunii de la Izvarna poze

Pana in acest moment au fost finalizati 60  de km de retea de apa, iar in momentul in care Firul II Izvarna va fi dat in folosinta toti locuitorii Craiovei vor beneficia de apa potabila de la Izvarna, aceasta reprezentand o prioritate absolută pentru Primaria Craiova.

Sursa Izvarna – Tismana a fost pusa in functiune in urma cu aproape 50 de ani, iar calitatea apei este una superioara, aproapiata de cea a apei plate.

 

Biroul de presă,

Primăria Municipiului Craiova