Primăria Craiova introduce 4 trasee de transport școlar gratuit. De bucurie, RAT scumpește biletele

Un proiect privind introducerea transportului școlar gratuit figurează pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local municipal de ala finele acestei luni. Este vorba despre un proiect pilot, care are în vedere, deocamdată, asigurarea transportului la școală pentru elevii de la două unități școlare, Școala Traian și Școala Terraveda, folosirea autobuzelor urmând să fluidizeze traficul auto îngreunat acum pe străzile Constantin Brâncuși și Principatele Unite.

Pentru cele două școli municipalitatea va înființa patru noi trasee ale RAT Craiova, dedicate exclusiv elevilor, srl-ul municpal de tarnsport urmând să aloce în acest scop patru autobuze din parcul propriu. Numărul acestora ar urma să crească în perioada următoare, când, în rândul unităților școlare deservite de transportul gratuit vor intre și colegiile CArol I și Elena Cuza, măsura fiind menită să fluidizeze traficul în zona centrală a Craiovei, pe străzile AI Cuza, POpa Șapcă, Ion Maiorescu.

Teoretic, dacă proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local e aprobat fără sincope, proiectul poate demara luna următoare, o eventuală extindere a acestuia fiind posibilă după evaluarea rezultatelor concrete obținute în perioada inițială.

Trebuie spus că, la pachet cu introducerea transportului gratuit pentru elevi, proiectul de hotărâre mai conține și câteva prevederi solicitate de mai multă vreme de srl-ul municipal de transport. Este vorba despre actualizarea tarifelor percepute de RAT Craiova, prețul biletelor și abonamentelor urmând să crească. Un bilet de transport în comun ar urma să coste, potrivit proiectului, 2, 5 RON, în timp ce prețul unui abonament lunar pe toate liniile ar urca la 100 de RON.