Primăria Craiova intră iar în jocul licitaţiilor cu tiribombe şi tobogane, 20 de milioane de lei pe an pentru locurile de joacă din Craiova

Municipalitatea reia tema primenirii locurilor de joacă din oraş, cu o nouă tentativă de acord-cadru pentru dotarea acestora cu leagăne, balansoare şi alte dispozitive destinate celor mici. Edilii pun la bătaie nu mai puţin de 80 de milioane de lei pentru derularea unui acord-cadru cu o durată de patru ani. Precedentul acord a fost reziliat şi şi-a dat duhul în instanţă.

 Primăria Craiova a lansat o nouă procedură de achiziţie publică pentru dotarea spaţiilor frecventate de cei mai mici dintre craioveni. Este vorba despre înlocuirea echipamentelor deteriorate şi de montarea unora noi, operaţiune programată să dureze nu mai puţin de 48 de luni şi pentru care municipalitatea şi-a alocat un buget generos. Licitaţia a demarat în urmă cu câteva zile, pe 12 august, când anunţul municipalităţii a fost postat în sistemul electronic de achiziţii publice. Procedura ar putea fi finalizată în toamna acestui an, dacă nu se ivesc probleme pe parcurs, data pentru deschiderea ofertelor fiind fixată pe 20 septembrie. Valoarea acordului-cadru care se va derula pe parcursul a patru ani a fost estimată de edili între un minimum de 44.993.627 şi un maximum 82.303.848 de lei.